Politie houdt dieven van landbouwtractoren aan

Overijssel/Drenthe – Op 25 en 26 juni jl. heeft de politie IJsselland, team Horst & Waterland, drie verdachten aangehouden van diefstal van zes landbouwtractoren, gepleegd tussen maart en juni van dit jaar in Overijssel en Drenthe. Het gaat om twee mannen van 41 en 29 jaar uit Epe en Hoogeveen en een 46-jarige vrouw uit Borne.

 

De tractoren werden gestolen in de plaatsen Wijster, Elim, Staphorst, Zwolle, Zenderen en Deurningen. De politie kreeg aanknopingspunten in deze zaak toen in Staphorst in de nacht van 15 op 16 mei 2008 een tractor werd gestolen en deze vervolgens – via een oproep van de eigenaar – op internet werd achterhaald. De tractor bleek door de daders te zijn verkocht in de gemeente Hoogeveen. Een zelfde soort diefstal van een tractor in Zwolle leidde ook via een internetoproep naar een koper in de gemeente Bronckhorst (Gelderland). Het bleek in beide gevallen om vermoedelijk dezelfde daders te gaan. De politie kwam hierna meerdere gestolen en doorverkochte tractoren op het spoor, die inmiddels allemaal zijn teruggevonden en in beslag genomen.

Na uitgebreid rechercheren kwam de politie bij de genoemde verdachten uit. Bij de aanhoudingen, waarbij o.a. huiszoeking werd verricht, stuitte de politie ook nog op enkele andere goederen die van diefstal afkomstig waren en werd een woninginbraak in Bornerbroek (Twente) van februari opgelost.

Beide mannen bleken zich in het recente verleden ook al vaker schuldig te hebben gemaakt aan soortgelijke diefstallen. De mannen zijn op vrijdag 27 juni 2008 voorgeleid aan de Rechter-Commissaris en voor 14 dagen in bewaring gesteld. De vrouw werd, na uitgebreid te zijn verhoord, weer heengezonden op zaterdag 28 juni 2008. Alle verdachten zullen zich moeten verantwoorden voor de rechter.

Artikel delen: