Hoor verhalen uit WOII tijdens een stadsrondleiding in Zwolle - Foto: HCO
Foto: HCO

Hoor verhalen uit WOII tijdens een stadsrondleiding in Zwolle

Zwolle – De viering van 75 jaar Vrijheid gaat ook aan Zwolle niet voorbij. Zo biedt Stadsrondleidingen Zwolle in dit bevrijdingsjaar wekelijks een WOII wandeling en- fietstocht op inschrijving aan.

Stadsrondleidingen Zwolle heeft deze unieke rondleiding en fietstocht ontwikkeld in het voorjaar van 2019 in opdracht van Historisch Centrum Overijssel. Een stadsgids vertelt het verhaal van Zwolle in de Tweede Wereldoorlog. De wandelaar of fietser komt daarbij langs plekken in of om de stad die een belangrijke rol hebben gespeeld voor, tijdens of na de bezetting.

‘Velen van ons kennen de verhalen van ouders en grootouders en dit maakt zowel de wandeling als de fietstocht tot bijzondere en soms emotionele ervaringen voor zowel de deelnemers als de gidsen’ aldus Corry Gillissen, coördinator van Stadsrondleidingen Zwolle.

De rondleidingen en fietstochten op inschrijving zijn steeds op zaterdagmiddag. Andere tijden en dagen zijn mogelijk in overleg. Meer informatie kan men vinden op www.zwollemetgids.nl Hier kan men zich ook aanmelden.

Speciaal voor leerlingen uit de hoogste klassen van het basisonderwijs en voor klassen van het Voortgezet onderwijs is er een aangepaste versie gemaakt van de ‘Oorlog in Zwolle’ wandeling. Aan de hand van het verhaal van Dolf en Saartje wordt het verhaal van Zwolle in de oorlog voor kinderen en jongeren inzichtelijk gemaakt.

Scholen kunnen zich ook aanmelden via de Stadkamer. https://stadkamer.nl/

Artikel delen: