Abbott breidt produktie voedingsmiddelen in Zwolle uit - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Abbott breidt produktie voedingsmiddelen in Zwolle uit

Zwolle – Abbott breidt haar fabriek in Zwolle uit met een nieuwe productielijn en verpakkingslijn voor vloeibare medische voedingen. Daarnaast komt er een nieuw utility gebouw. Deze uitbreiding is nodig om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar op wetenschap gebaseerde voedingsproducten.

De ontwerpfase is afgerond en de voorbereidingen voor het installeren van de apparatuur zijn inmiddels begonnen. De nieuwe productielijn zal in het voorjaar van 2021 operationeel zijn en zorgt voor een vergroting van de capaciteit voor toonaangevende vloeibare voedingsproducten zoals Ensure® and PediaSure®. Als gevolg van de uitbreiding zijn er 100 extra mensen nodig in de fabriek, het werven van nieuwe collega’s start deze maand.

De fabriek in Zwolle produceert meer dan 180 verschillende voedingsproducten in verschillende verpakkingen en deze worden gedistribueerd naar landen binnen en buiten Europa.

”Abbott heeft een lange historie in Nederland en met deze uitbreiding zijn we nog beter voorbereid op de toekomst. Het stelt ons in staat om betrouwbare voedingsproducten te blijven leveren waar klanten wereldwijd op vertrouwen voor een gezonder leven,” zegt Herrold Pronk, vestigingsdirecteur van de fabriek in Zwolle.

Artikel delen: