FvD-panel over klimaatbeleid in Agnietenberg Zwolle

FvD-panel over klimaatbeleid in Agnietenberg Zwolle

Zwolle – Hoe effectief zijn de voorgenomen maatregelen tegen klimaatverandering? Wat gebeurt er als we niets doen? En is er bij opwarming van de aarde nog steeds voldoende welvaart, voedsel en natuur voor iedereen?

Voor liefhebbers van een kritische discussie over deze vragen organiseert Forum voor Democratie Overijssel op 28 februari een informatieavond in De Agnietenberg in Zwolle. Prominente sprekers zijn klimaatjournalist Marcel Crok, gedeputeerde Tijs de Bree, oud VVD-Kamerlid Gert-Jan Oplaat en oud SGP-wethouder Sytse de Jong uit Staphorst.

In maart vorig jaar stemden kiezers in Nederland massaal op Forum voor Democratie. De FvD denkt dat de kiezers de partij in één klap de grootste van Nederland hebben gemaakt om het klimaatbeleid van Rutte III van tafel te krijgen. De FvD acht het klimaatbeleid rampzalig voor economie en portemonnee. Later dat jaar beleefde Nederland massale demonstraties op het Malieveld van protesterende boeren, bouwondernemers en verontruste burgers tegen het klimaatbeleid.

Forum voor Democratie organiseert op 28 februari een openbare netwerkbijeenkomst over het klimaatdebat. Met gerenommeerde sprekers en deskundigen, discussie met de zaal en de mogelijkheid om te netwerken met de vernieuwingsbeweging van dit moment, Forum voor Democratie.

De eerste prominente spreker is scheikundige en wetenschapsjournalist Marcel Crok, mede-oprichter van de Climate Intelligence Foundation (Clintel). Crok gaat een positief verhaal vertellen. Hij gaat ervan uit dat het klimaat wellicht opwarmt, maar dat er ook dan voldoende welvaart, voedsel, natuur en ruimte is voor iedereen.

Tijs de Bree (PvdA), gedeputeerde in de Provincie Overijssel voor onder meer de portefeuilles Energie en Milieu, licht het beleid toe van het provinciebestuur op het gebied van de energietransitie, in relatie tot het klimaatakkoord.

De volgende spreker, Gert-Jan Oplaat, zat van 1998 tot 2006 in de Tweede Kamer voor de VVD en was voorzitter van VVD-Overijssel. Hij komt uit een boerenfamilie, vertelt vanuit de ondernemerspraktijk over zijn opvattingen over klimaatbeleid en kan boeiend vertellen hoe hij elders in de wereld zag dat er met klimaat wordt omgegaan.

Sytse de Jong heeft twaalf jaar ervaring als SGP-wethouder in Staphorst en koos inmiddels voor FVD. Hij zal spreken over praktische zaken: hoeveel ruimte heb je als individu om iets te doen aan het landelijk beleid? Is afkopen hetzelfde als draagvlak creëren? En is het ‘nee’ van ambtenaren altijd nee?

De avond in De Agnietenberg is openbaar en gratis, na aanmelding via Twitter (dm aan @annemariegelder) of Whatsapp of sms naar 06 – 41855062. Legitimatie bij binnenkomst. Ontvangst 28 februari om 19.30 uur, programma van 20.00 – 22.30 uur

Artikel delen: