Ex-Metalzangeres Anneke van Giersbergen niet welkom in Zwolse kerk - Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ex-Metalzangeres Anneke van Giersbergen niet welkom in Zwolse kerk

Zwolle – Anneke van Giersbergen is met haar concert ´Anneke van Giersbergen Goes to Church ´niet welkom in het Dominicanenkerk. Dit schrijft voormalige de zangeres van ‘The Gathering’ via haar Instagram weten.

Van Giersbergen: “Ik ben verdrietig jullie te laten weten dat ik niet in de Dominicanenkerk in Zwolle op kan treden. De gemeente van de Dominicanenkerk heeft hun afkeuring uitgesproken en wou dat mijn optreden geannuleerd zou worden, tenzij ik aan bepaalde voorwaarden zou voldoen, zoals het veranderen van mijn uiterlijk en repertoire.”

De zangeres vervolgt: “Ik respecteer de mening van de kerkgemeente, maar trouw blijven aan mijzelf is erg belangrijk voor mij, maar onder de door de kerk gestelde voorwaarden kan ik dit niet zijn.”

Directeur Peter Pot van het Dominicanenklooster vertelt tegen het AD dat het concert niet is afgezegd onder druk van zijn achterban, maar dat ze nog in overleg waren, maar het team van Anneke had besloten de kerk in hun programmering op te nemen voordat zij een concrete afspraak hadden.

Pot geeft aan dat het klopt dat de Dominicanenkerk extra voorwaarden stelde aan het optreden van Anneke van Giersbergen. Omdat de kerk gebruikt wordt voor katholieke vieringen moet er volgens Pot een link zijn met de Dominicaanse context. “Dit ontbrak in haar setlist.”

Inmiddels is er een nieuwe plek voor het concert gevonden, namelijk het Acedemiehuis de Grote kerk in Zwolle. De reeds verkochte tickets voor het concert in de Dominicanenkerk zullen ook geldig zijn in het Acedemiehuis de Grote Kerk.

Artikel delen: