Simon van Slingelandtplein - Foto: Wouter Steenbergen
Simon van Slingelandtplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Buien met misschien hagel of natte sneeuw

Zwolle – Dinsdag is het wisselend bewolkt en zijn er buien. Dat feest begint ergens in de ochtend. Hagel en natte sneeuw behoren tot het arsenaal, dat tot het begin van de middag kan worden ingezet boven Zwolle. Tijdens de buien zijn windstoten mogelijk en gaat de temperatuur tijdelijk onderuit, zodat het er extra onaangenaam op wordt.

Buiten de buien om is het ongeveer 6 graden en staat er een matige westelijke wind, kracht 3, die ’s middags naar het noordwesten draait en wat afneemt. De zon is tussendoor present boven de stad. In de middag worden de buien minder actief. Maar tot de avond is er nog kans op een allerlaatste buitje. Een allerlaatste buitje?

Ja, je leest het goed. In de nacht naar woensdag ontstaan brede opklaringen, waarna het voorlopig gedaan is met de regen.

De temperatuur is woensdagochtend bij zonsopkomst gedaald tot ongeveer 2 graden Celsius boven nul. Op de grond is er dan kans op een graadje onder nul. Met de nattigheid van dinsdag in ons achterhoofd, noemen we plichtsgetrouw het gevaar voor plaatselijke gladheid woensdagmorgen. En de kans op een mistbank.

Woensdag tot en met vrijdag pakt een hogedrukgebied dat nu nog bij Frankrijk ligt de regie over ons weer. Dat levert rust in de atmosfeer op. Geen regen meer, minder wind en kans op mist in de nacht en ochtend. De zon gaat een grotere rol spelen. Vorst aan de grond is ’s nachts te verwachten en overdag is het met maximaal 7 graden ongeveer zo koud als het behoort te zijn begin februari.

Artikel delen: