Opleiding Beveiliging bij FC Zwolle

Zwolle –  Studenten van de opleiding Beveiliging & Handhaving van Landstede kunnen vanaf komend schoolseizoen ervaring opdoen als beveiliger bij FC Zwolle in het nieuwe stadion. Zij assisteren medewerkers van Holkema Beveiliging die tijdens de thuiswedstrijden de gang van zaken op het gebied van veiligheid regelt. Ook buiten de wedstrijden om leren de studenten in praktijksituaties binnen het Stadioncomplex.

De veelzijdige opleiding Beveiliging en Handhaving van Landstede wordt met ingang van het komende schooljaar nog boeiender. Niet alleen kunnen de studenten al vanaf het eerste jaar volop ervaring op doen bij de beveiliging van evenementen, bedrijven en gebouwen en objecten, maar ook de beveiliging van thuiswedstrijden van FC Zwolle maakt vanaf september deel uit van het onderwijsprogramma van de opleiding. Hiermee wordt de opleiding nog aantrekkelijker.

De studenten assisteren de professionele beveiligers bij het toezicht houden op en beveiligen van de thuiswedstrijden van FC Zwolle in het nieuwe stadion. Ze krijgen een blauwe pas. Dat betekent dat ze bevoegdheid hebben om op te treden als steward: toezicht houden, fouilleren, visiteren, mensen hun plaats wijzen op zowel de parkeerplaats en in de businessclub als in het supportersvak. Het beveiligingsbedrijf Holkema is een erkend leerbedrijf en werkt met gecertificeerde beoordelaars. Studenten die zich bekwaam tonen in het beveiligingsvak krijgen de mogelijkheid om door te stromen naar een reguliere baan bij Holkema.

Voor de beveiligers in spe zijn er, naast de thuiswedstrijden, legio mogelijkheden om te leren in beveilingssituaties. Het stadion kan op verschillende manieren dienst doen als praktijklokaal voor simulaties van bijv. de toegangscontrole, winkelbeveiling bij de vestiging van Telstar etc.

Belangstellenden kunnen meer informatie krijgen bij de Landstede Infoshop: 0800 0245 666 (gratis).

Artikel delen:
Reacties 9
 1. goed initsjatief. zelf doe ik ook iets de beveiliging en ik mag wel zeggen dat het naast heel goed verdienste is er een afwisselende baan aan vast zit. maar wel ploegen draaien hoor!!


  ⚠️ Meld

 2. Grappig dat heb ik nu ook altijd!

  Dat vraag ik me ook altijd af bij bands met een heeeele slechte website.

  ==========

  On-topic a.u.b.


  ⚠️ Meld

 3. Niet iedereen kan even goed Nederlands en niet iedereen kan even goed websites maken 😉

  Mwoah, het straalt wel iets uit. Of ik daar als band voor zou kiezen is een tweede.

  ==========

  On-topic a.u.b.


  ⚠️ Meld

 4. Beveiliging in het stadion kan ik ook wel doen…..zonder deze opleiding. Het gaat niet zo vaak mis tijdens de wedstrijden, ik heb het zelf in de afgelopen jaren maar een paar keer meegemaakt dat het echt uit de hand. 3/4 jaren terug zaten er ineens Cambuur ‘fans’ op de Berkum tribune die riemen en kettingen uit de broek haalden en begonnen met meppen op de mensen die achter hun zaten. Gelukkig kwamen een aantal jongens van Noord toen helpen, want de beveiliging was nergens te bekenen. Dit is niet overdreven of zo, ze kwamen pas toen alles achter de rug was. Waarschijnlijk leer je dat ook op die opleiding, laat ze elkaar eerst maar afmaken voordat je iets doet. Maar als je onschuldige supporter met je kinderen op dezelfde tribune zit, weet je in elk geval dat je van de steward/beveiliging niets hoeft te verwachten. Het zijn de eigen suporters die dit met harde hand moeten oplossen. Of zou dit met het nieuwe stadion veranderen? Ik hoop het.


  ⚠️ Meld

 5. BEVEILIGING
  tjo tjo
  vroeger was dat jan gehakbal mocht de beste man zeggen waar je de auto mocht neer zetten op de parkeerplaats
  en in de rust ja ja kreeg hij een gehakbal en koffie 😀

  nu het het beveiliger >:(

  ze vezinnen ook maar weer zo wat he  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.