Assendorperplein - Foto: Wouter Steenbergen
Assendorperplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog en ruimte voor zon

Zwolle – Woensdag begint koud, de temperatuur ligt vlakbij het vriespunt. Voor het krabben van autoruiten enkele minuten speling aanhouden is verstandig, vooral in de buitenwijken van Zwolle. Daarbij niet uitglijden, want natte plekken na de regen van de afgelopen dagen zijn mogelijk bevroren.

Tot zover de waarschuwingen. Een mooi schouwspel kan ’s morgens vroeg grondmist opleveren, in samenspel met de zon, die eindelijk weer eens uren gaat maken boven de stad. Grondmist heeft een voorkeur voor weilanden en je kunt er overheen kijken, als je niet al te klein bent. In de ochtendzon lost het laagje mist spoedig op, terwijl het kwik stijgt naar uiteindelijk 7 graden.

De wind speelt woensdag een bijrol: die is zwak uit richtingen rond west. Het rustige en droge weer wordt verzorgd door een hogedrukgebied, dat de komende dagen met het centrum over Noord-Frankrijk langzaam richting de Alpen schuift. Het heeft van de Duitse weerdienst de naam Frank gekregen.

Terwijl Frank over Frankrijk naar het oosten sukkelt, is de kans op neerslag bij ons vrijwel nul. Donderdag lijkt de zon het onderspit te delven tegen de wolken, vrijdag belooft het omgekeerd te zijn. De temperatuur komt overdag tot zo’n 7 graden, bij een zwakke tot soms matige wind.

Gedaan met de rust is het in het weekend. Voor zondag wordt een grote weersverandering berekend. Een imposant lagedrukgebied bij IJsland gaat tot in onze regionen regen en een aanwakkerende wind veroorzaken.

Meer daarover lees je de komende dagen hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: