Walstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Walstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Droog, rustig, bewolkt en soms zon

Zwolle – Donderdag is er zoals altijd veel te zien in Zwolle. Wie zijn of haar blik omhoog richt, ziet tevens veel bewolking. Misschien zit de zon ertussen, maar daarvoor ben je afhankelijk van openingen tussen de wolken.

De vraag is natuurlijk wanneer die zich voordoen. Antwoord: het kan de hele dag gebeuren, met een voorkeur voor de eerste helft van de middag. Mocht de hemel ’s morgens vroeg toch helder zijn, dan zou de temperatuur tot iets onder het vriespunt kunnen zakken. Ook is mist mogelijk. Het blijft wel droog op donderdag. De temperatuur stijgt in de middag naar 7 graden.

Een hogedrukgebied genaamd Frank bevindt zich met het centrum vrij dichtbij. Zo’n situatie zorgt voor weinig wind. Windkracht 2 maximaal, uit zuidwest tot west.

Vrijdag is Frank opgeschoven richting de Alpen. In de ochtend is er kans op mist, die plaatsmaakt voor waarschijnlijk uitbundige zonneschijn. Er komt ’s middags een tikje meer wind, kracht 3, uit het zuidoosten. Dat briesje brengt een vlag net aan het wapperen.

In het weekend verliest hogedrukgebied Frank de greep op ons weer. En dat zullen we weten. Een krachtige depressie bij IJsland gaat de gang van zaken bepalen. Gedurende de zondag laat hij de wind almaar toenemen. Aan de kust wordt stormkracht bereikt.

De regio Zwolle krijgt zondag een stevige zuidwester voor de kiezen, met kans op zeer zware windstoten boven 100 km/u. Dit gebeurt tijdens de passage van een storing die ook nog eens behoorlijk wat regenwater gaat storten op de stad.

De volgende week komt in het teken te staan van krachtige wind. Volgens de huidige berekeningen met een tweede sterke windpiek in de nacht van maandag op dinsdag. Maar die timing is nog onzeker.

Meer over weer en wind lees je morgen hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: