Koopmans en DeltaWonen ondertekenen overeenkomst Middelweg

Zwolle – TBI-onderneming Koopmans Bouwgroep en DeltaWonen ondertekenen een overeenkomst voor de verduurzaming en modernisering van appartementen en garageboxen aan de Middelweg in Zwolle. Een duurzaam en deels circulair moderniseringsproject.

De Middelweg in Zwolle is een project met zestig appartementen en twaalf garageboxen. De appartementen zijn verouderd en toe aan modernisering. Op de plek van de huidige garages en bergingen komen twaalf nieuwe appartementen. De woningen zelf krijgen een eigentijdse indeling met ruime slaapkamer(s) en een vergroot balkon aan de achterzijde.

De turnkeyovereenkomst wordt ondertekend door Nico van der Zee, adjunct-directeur namens Koopmans en Menno van der Veen, adjunct-directeur Vastgoed namens DeltaWonen. Menno van der Veen: “Wat we gaan doen aan de Middelweg is voor ons een prachtig voorbeeld van de nieuwe samenleving die wij voor ogen hebben. Een samenleving waarin circulariteit en inclusiviteit belangrijke maatschappelijke pijlers zijn.”

Duurzaam en circulair Installaties van de woningen worden helemaal vernieuwd met vloerverwarming en gebalanceerde ventilatie. Samen met de schilisolatie en goede beglazing voldoen deze woningen met een warmtevraag van maximaal 50 kwh aan de nieuwe BENG-eisen. Zo zijn deze woningen bijna energieneutraal.

Vanuit de circulaire gedachte is gekozen om alle drie de gebouwen te behouden en te moderniseren. Daarnaast worden circulaire maatregelen toegepast, zoals het opknappen van bestaande balkonhekken, het behouden van zoveel mogelijk binnenwanden en het gebruik van gerecycled materiaal.

In één flat krijgen leerlingen van verschillende bouwopleidingen van Deltion de kans om zeven appartementen te moderniseren én een garage om te bouwen naar een appartement. In plaats van te oefenen in de werkplaats van school, krijgen ze de kans in een ‘echte’ omgeving te leren en ervaring op te doen. Een unieke samenwerking tussen alle partijen en een mooie kans voor de studenten van Deltion. De samenwerkende partijen zetten alles in het werk om onderwijs en praktijk goed op elkaar aan te sluiten. Bouwers en onderwijs bundelen hun krachten om zo te voorzien in de krapte op dit deel van de arbeidsmarkt én de behoefte aan goed opgeleide jonge vakmensen.

De huidige huurders van de appartementen zijn bijna allemaal verhuisd. In februari starten we met de asbestsanering en de modernisering van de appartementen. De verwachte oplevering van het complex is in het eerste kwartaal van 2021. Daarna verhuist een deel van de huurders weer terug naar een volledig verduurzaamd en gemoderniseerd appartement.

Foto's 2
Koopmans en DeltaWonen ondertekenen overeenkomst Middelweg
Koopmans en DeltaWonen ondertekenen overeenkomst Middelweg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)