Arsenal-speler krijgt testperiode bij FC Zwolle

Zwolle – Vincent van den Berg komt mogelijk uit voor FC Zwolle komend seizoen. De 19-jarige speler van Arsenal moet speelminuten gaan maken. Bij het eerste team van Arsene Wenger is daar geen kans voor. FC Zwolle heeft dan ook besloten om hem een testperiode te geven. Hierdoor traint hij in de voorbereiding mee.

De Eerstedivisionist zou Van den Berg vervolgens voor een jaar kunnen huren. Vorig seizoen was Go Ahead Eagles dichtbij een huur, maar toen raakte de aanvallende middenveler/buitenspeler geblesseerd. Trainer Jan Everse zegt in de VI het volgende: ‘Bij FC Zwolle is altijd plaats voor jonge talentvolle spelers. Vincent heeft vorig jaar een beetje pech gehad, maar als je van Arsenal komt moet je wat kunnen. ”Hij sluit aan in de voorbereiding en wij zullen proberen hem te helpen met zijn ontwikkeling. Dat kan omdat wij een ploeg zijn die verzorgd en aanvallend voetbal wil spelen. In zo’n omgeving kun je je als speler ontwikkelen.’ Vincent van den Berg komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord, heeft een seizoen in de jeugd van Heerenveen gespeeld en was destijds verder een vaste waarde in Oranje -17. Hier is hij ook ontdekt door Arsenal.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Meesterzet van Jan Everse! Nog sensationeler als de aankoop van Feyenoord, die daarmee 2 goede spitsen hebben.
    Vincent van den Berg, 19 jaar en waar speelt hij het liefst?


    ⚠️ Meld

  2. Ik ben ook geneigd te zeggen dat dit interessant is, maar ik vraag me wel af waarom er geen andere Premier League-club of zelfs championship-club in hem geinteresseerd is. Dat is toch voor Arsenal ook interessanter?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.