Sonrise Zwolle: sportfestijn in je eigen wijk

Zwolle – Een groot sportfestijn in je eigen wijk, wie wil dat nou niet? Deze zomer laat Sonrise Zwolle het gebeuren! Een grootschalig sport- en evangelisatieproject voor heel Zwolle, gericht op kinderen en tieners in de leeftijd van 6-18 jaar. Van 7 tot en met 11 juli trekken negen verschillende kerken uit heel Zwolle de wijken in om daar met de wijkkinderen te sporten. Denk daarbij aan voetbal, volleybal, basketbal en streetdance. Alle kinderen zijn welkom!

Sonrise Zwolle vindt dit jaar voor de 5de keer plaats. Het principe is simpel en leuk. Elke kerk ‘adopteert’ een wijk. Jongeren uit die wijk mogen tijdens de Sonrise week elke dag komen sporten en zich uitleven, onder leiding van een jong sportteam. Op maandag, dinsdag en woensdag en dinderdag wordt er gesport met de kinderen van 14.00 uur tot 16.30 uur. Op maandag, dinsdag en woensdag wordt er ’s avonds gesport met de jongeren van 19.00 uur tot 21.00 uur. Op donderdag 10 juli organiseert elke wijk ’s avonds een BBQ voor iedereen, en op vrijdag 11 juli vindt er in Park de Wezenlanden een grandioos Citychampionship plaats. De wijkteams komen dan tegen elkaar uit in verschillende sporten.

Een kort overzicht van het Citychampionship:

– Sporttoernooi met de teams uit de wijken vanaf 13.30 uur.

– pannatoernooi aan het begin van de avond (vanaf 19.00), met aansluitend de huldiging van de ‘pannakoning’ van Zwolle (aanmelden voor 19.00u in het Wezenlanden Park)

– ’s avonds een spetterend concert met het optreden van twee live bandjes (start rond 20.30)
– getuigenis van oud-international van het Nederlands elftal Bert Konterman (rond 21.30)
– consumpties for free

Voor de allerkleinste is er die vrijdag een kinderprogramma, met clowns, een springkussen en nog veel meer. Genoeg reden dus om erbij te zijn! Er wordt deze week gesport in het Schellerpark, Park de Hogenkamp, het sportveld achter De Weijenbelt, het Sportveld Tichelmeesterlaan, het park achter WC Sellekamp, het park tussen de Klooienberglaan en de Händellaan en Park de Wezenlanden. Kijk op de website www.sonrisezwolle.nl voor meer informatie.

Artikel delen: