GL/DG op de bres voor kwaliteit regionale pers

Zwolle – GroenLinks/De Groenen roept het college van B&W van Zwolle op, in navolging van de gemeente Apeldoorn, op korte termijn bezorgdheid te uiten richting de Raad van Bestuur van Wegener over de reorganisatieplannen met de regionale kranten, waaronder de Stentor.

De fractie acht het van groot belang om de kwaliteit van de regionale en lokale nieuwsvoorziening te waarborgen. Kwaliteit van de regionale pers is onder andere voor de lokale democratie belangrijk, en mag niet door financiele overwegingen van Mecon worden beknot.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Kwaliteit? We hadden het toch al jaren over de “plaatselijke Televaag”?! Dus “waarborgen” is een verkeerd woord in deze; terug te laten komen…ok. Maar moet de politiek (college) de kwaliteit van De Stentor vaststellen en normeren? Kan een aardige en lange discussie worden in de gemeenteraad. Vrees dat ze uiteindelijk nog niets verder zijn…..


  ⚠️ Meld

 2. Griekse heraut
  Vorige week heb ik op mijn weblog ook al aandacht besteed aan de constatering dat geld belangrijker is dan inhoud. Over Wegener schreef ik daar het volgende:
  Mijn tweede bericht gaat over de Stentor. Een eigenaar, die zich meer bekommert over de opbrengsten dan over het goed en gezond functioneren van de krant. Het product is ⤽geld⤝, terwijl het product eigenlijk ⤽nieuws⤝ zou moeten zijn. De noodzaak van nieuws moet je dan ook breder zien, dan de krant. Nieuws is nodig om je te kunnen binden aan de stad, met al zijn bedrijvigheid. Nieuws is nodig om je te kunnen identificeren met de stad. Identificatie lijkt mij voorwaarde voor het invullen van je verantwoordelijkheid. Het waarmaken van die verantwoordelijkheid betekent een goede verstandhouding met de plaatselijke politiek.
  Daarover wordt niet nagedacht. Het gaat om geld. De Raad van Commissarissen wordt zelfs gepasseerd (Stentor vandaag) en ziet zich genoodzaakt op te stappen.
  Terwijl er zoveel kansen liggen om de moderne media te combineren tot een nieuwssnelweg.
  Ik heb begrepen dat Omroep Zwolle concrete plannen heeft voor de komende jaren. Daarvoor moeten mediahanden ineen worden geslagen. Dat gaat moeilijk met een krant, die alleen maar bedoeld is om geld te genereren.
  De Stentor was een Griekse heraut die luider riep dan 50 mannen bij elkaar.
  Dat doet de krant nog steeds. Maar als je goed luistert, hoor je: geld, geld, geld!  ⚠️ Meld

 3. Waar draait het allemaal om????????????
  Beste meneer Van Boven,
  In onze zo bejubelde kapitalistische maatschappij -draait alles helaas maar om 3 zaken met een grote K.
  Dat zijn KERK -K*T en KAPITAAL
  Dat was in de Middeleeuwen al zo -en dat is heden tendage nog precies het zelfde. 😉 😉 😉 😉 😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.