Start nieuwbouw De Herberg

Zwolle – De voorbereidende werkzaamheden voor de nieuwbouw van de voorziening voor dak- en thuislozen De Herberg aan de Nijverheidstraat gaan volgende week van start. Begonnen wordt met het verwijderen van een fietsenstalling van het Deltion College van het terrein.

Nadat de klankbordgroep De Herberg dit voorjaar positief gereageerd heeft op de ontwerpschetsen voor de nieuwbouw van De Herberg en de inrichting van het openbaar gebied rondom het gebouw, heeft de Stichting De Herberg het ontwerp verder uitgewerkt en is inmiddels een bouwaanvraag ingediend bij de gemeente. De gemeente gaat nu werkzaamheden uitvoeren om de kavel bouwrijp te maken. Volgende week, de week van 7 juli, wordt een fietsenstalling op het terrein aan de Nijverheidstraat gesloopt. Omdat de golfplaten die daar als dakbedekking op liggen asbesthoudend zijn, wordt het verwijderen daarvan uitgevoerd door een gespecialiseerd bedrijf.

De fietsklemmen worden elders langs de Nijverheidstraat teruggeplaatst. Naar verwachting zal de school aan de Nijverheidstraat nog tot eind van dit jaar bij Deltion in gebruik blijven.

De start van de bouw van de Herberg staat voor september/ oktober gepland.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. hallo Henry la faille iemand die nog nooit in het Nel Banninkhuis is geweest die werkt en heeft zijn eigen huis en dak boven het hoofd en hoeft ook niet de hand op te houden of te schooien en savonds laat soep aan de turfmarkt te eten


  ⚠️ Meld

 2. nou Henry la faille ik heb er geen behoefte aan om daar te kijken want vind dat de personen die daar komen eens de moeite moeten nemen zich meer op het werk in de maatschappij te richten en voor hun eigen behoeftes te gaan werken zodat ze hun eigen potje kunnen koken in hun eigen onderkomen denk dat ze dan misschien ook gelukkiger zijn .


  ⚠️ Meld

 3. reactie
  het zijn mensen die dat niet kunnen ,.we weten echt niet wat er allemaal speelt in deze levens ,.en al zou je een slachtoffer type zijn dan verstop je je nog voor de maatschappij omdat je dus een probleem hebt ,..wees maar zeer dankbaar met de zegen van je warme douch en bedje en elke dag te eten


  ⚠️ Meld

 4. Ik denk dat je je inmiddels kunt afvragen of de maatschappij wel zo geweldig is. Immers, steeds meer mensen krijgen stigma’s opgestempeld, waardoor zij zich minder goed zouden kunnen redden in de maatschappij. Kijk maar naar de variaties van het autistisch spectrum, die gaan als zoete broodjes. Volstoppen met medicatie en de maatschappij heeft er minder last van. Of zou die maatschappij van de steeds kleiner wordende groep ‘gezonde mensen’ zo ver ingekaderd zijn dat een groeiende groep mensen zich hierin niet thuisvoelt? Ik denk dat de maatschappij van vandaag de dag in veel gevallen een belediging is voor ieders unieke persoonlijkheden.


  ⚠️ Meld

 5. Da’s een mooie Ghehe:

  Denk dat de maatschappij van vandaag de dag in veel gevallen een belediging is voor ieders unieke persoonlijkheden.  ⚠️ Meld

 6. Hier hangt nu ook een mooie tekst. Van een Marokkaanse blogger:

  Wie hoeft nooit naar het toilet om zijn of haar dagelijkse boodschappen te doen?
  Die moet wel superieur en apart zijn.
  Imams, Priesters, dominees, Rabijnen en atheïsten moeten ook schijnt het. Maar niemand ruikt zijn/haar eigen stank, wel die van anderen!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.