Mogelijk maandagavond opnieuw geen straatverlichting - Foto: Peter Maat
Foto: Peter Maat

Mogelijk maandagavond opnieuw geen straatverlichting

Zwolle – In een deel van Zwolle heeft het afgelopen weekeinde de straatverlichting niet gewerkt. Een netwerkprobleem bij Enexis is hiervan de oorzaak. Het lukt deze netbeheerder op dit moment niet om de straatverlichting en de lantaarnpalen goed aan te sturen. De wijken waar vooral de problemen zijn is het noordelijke gedeelte van Zwolle; Aa-landen, Westenholte, Holtenbroek, deel van Stadshagen, Dieze en Veerallee.

Enexis gebruikt een signaal om de openbare verlichting aan of uit te zetten. Omdat deze techniek niet goed werkt, gaat de straatverlichting op een aantal plekken niet aan. Het bedrijf is druk bezig om dit probleem op te lossen, maar het is mogelijk dat die oplossing er vanavond (maandag) nog niet is. Om ervoor te zorgen dat er vanavond toch straatverlichting is, laat Enexis overdag de lantaarnpalen branden.

Het is echter niet zeker of vanavond in heel Zwolle de lantaarns werken. Zorg er daarom voor dat wanneer u als wandelaar of fietser de straat op gaat dankzij goede verlichting gezien wordt door het overig verkeer. Wilt je op de hoogte blijven van de storing? Bekijk dan het storingskanaal van Enexis op Twitter.

Artikel delen: