Van Eigen Bodem succesvol

Zwolle – Het gratis toegankelijke nederpopfestival Van Eigen Bodem is zaterdag succesvol verlopen. Vanaf de middag tot na middernacht kwamen volgens de organisatie ongeveer 20.000 bezoekers op het muziekevenement op Park Wezenlanden af.


Henk & Henk

De organisatie had gehoopt op 25.000 bezoekers. Volgens de organisatie kwamen er dit jaar minder muziekliefhebbers naar het park i.v.m. de zomervakantie, en de regenbuien kan een andere reden zijn. Er deden zich de hele dag geen bijzondere incidenten voor. Eén iemand was door zijn enkel gegaan en moest door de EHBO geholpen worden. Voor zover bekend is er door de politie niemand aangehouden. ’s Avonds werd het hoofdpodium gevuld met de Zwolse rappers Rico & Sticks (leden van Opgezwolle). Blaxtar uit Zwolle trad daarna op. Op het zogenaamde ‘Liefhebberspodium trad de winnaar van de Nederpopprijs Van Eigen Bodem ‘De Fanfaar’ uit België op. De hoofdact deze avond was de formatie Het Goede Doel met de zangers Henk Temmink en Henk Westbroek.


Henk Westbroek


Sticks


Fluor Fantastic

Nieuwe foto update met een fotoimpressie van deze dag! ‘Lees verder’…

  


De Fanfaar


Veel enthousiastme ondanks de buien…

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Line-up
  Kijkend naar de line-up van vorig jaar en die van dit jaar, dan zal dat ook een goede reden zijn van een ?tegenvallende? opkomst. Hoewel ik de organisatie loof om dit nieuwe evenement met goede ingredienten, zijn ze er dit jaar helaas niet in gelukt om de goede line-up van vorig jaar te evenaren. Dat is jammer.  ⚠️ Meld

 2. wat heeft het goede doel in vredesnaam te zoeken op zo,n festival? haast niemand van de aanwezigen wist ie het waren


  ⚠️ Meld

 3. Nou Bertus (Staigerpaip?), dan moet je toch wat doen aan je culturele opvoeding, want als je nog nooit van Belgie of Gijzelaar hebt gehoord 😀 Ben het wel eens met Bastiaan, er zat geen must-see-act bij, niet eentje waarvoor mensen speciale moeite doen om naar Zwolle te komen. Binnenkort dat dance-ding met Armin van Buuren, durf te wedden dat daar zo 50.000 man staat.


  ⚠️ Meld

 4. Waar waren tante kippe en de boys van ICF (incredible chord finders)? kijk en dat mis ik nou op zo’n festival. komen ze aan met dit soort nietszeggende bandjes. het moet toch niet gekker worden!!! straks staat ramond van het groenewoud er nog.


  ⚠️ Meld

 5. Ik had toch zeker een aantal bands op mijn verlanglijst staan. Zo waren daar de Enge Buren, IOS en het Goede Doel. En ik vond Fanfaar ook nog eens een leuke verassing.

  Ik heb me iig prima vermaakt!


  ⚠️ Meld

 6. Iemand iets meegekregen van de oude meneer die gewond op de trap lag? Was na het concert van Speelman en Speelman. Volgens mij had hij de treden niet gezien en is voorover gevallen. Ik zag in elk geval veel bloed. Erg sneu allemaal.


  ⚠️ Meld

 7. Ik vond het verrassend gezellig daar eigenlijk. Met tegenzin naartoe gegaan, want verwachtte eigenlijk meer de Hazes genres. Maar niets van dat.
  Zou het bezoekersaantal niet gewoon een beetje zijn tegengevallen omdat het samenviel met lowlands, vakantie (veel mensen weg) en sensation white? Mensen kunnen natuurlijk maar op één plek tegelijk zijn 😉
  So, die Harry heeft trouwens ook z’n best gedaan met de foto’s! Wat een hoop – en mooie. Maar nog ééntje vergeten 😉  ⚠️ Meld

 8. Hooly shit! Die Henk Westbroek! Wat een man! Ik vond het al vet, maar nu ben ik mega fan! Volgend jaar weer?


  ⚠️ Meld

 9. Me, nee joh, Hazes achtige toestanden komen hier niet echt voor, al vanaf het begin niet. Met alle respect, ik vind ook die muzieksoort goed, niet mijn smaak, maar anderen genieten ervan, evengoed mooi dus.
  Toch, Van Eigen Bodem is gericht op Nederlandstalige bands / muziekacts uit Nederland, vanuit meerdere categoriën. ‘Het levenslied’ is een categorie die ik er tot nog toe niet heb gezien. Binnen deze categorie vinden al meerdere toegespitste evenementen plaats. Is een heel ‘eigen’ genre. Maar goed, daar valt over te twisten natuurlijk….  ⚠️ Meld

 10. Helaas geen oppas en na anderhalf uur had mijn zoontje het wel gezien. Ik heb me ondanks dat wel kostelijk vermaakt! Wat een geweldig evenement, vooral omdat het nog niet zo enorm is en binnen de perken blijft. Goed sfeertje!
  Ik had ook wel de voorkeur om Enge Buren, de Sjonnies en IOS te zien! Line-up vond ik dus zo slecht nog niet!

  Volgend jaar hopen op oppas, dan ben ik er hopelijkd e hele dag bij!! Ik geloof dat 20.000 bezoekers beter is dan voorgaand jaar?
  Geen zin om uit te zoeken, maar in ieder geval niet slecht!

  Danceding zal denk ik wel meer dan 50.000 bezoekers hebben hoor! Ik heb iig er regekening mee gehouden met mijn vakantie ;D
  Ik kijk er naar uit!!!!


  ⚠️ Meld

 11. @gehehe – komt vermoedelijk door de naam dat dat het genre was wat ik verwachtte. Noem het een vooroordeel van mijn kant… foute boel……
  Nu ik het weet ga ik het niet meer missen volgende keer 🙂


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.