Gasthuisplein - Foto: Wouter Steenbergen
Gasthuisplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Winderig en een kleine kans op een bui

Zwolle – Dinsdag racen wolken over Zwolle. Op wolkenhoogte staat veel wind en ook op de grond is het allesbehalve rustig. Windkracht 5 uit het westen, ook wel een vrij krachtige westenwind genoemd, die in de avond een beetje afzwakt naar kracht 4.

Wie vindt dat het hierboven geschetste weerbeeld verdacht veel lijkt op dat van maandag overdag, heeft volkomen gelijk. Ook het aandeel zon is vergelijkbaar. De kans op een bui is klein, maar neemt vanaf 12 uur iets toe. In een bui zijn nog steeds harde windvlagen mogelijk, nu tot zo’n 70 kilometer per uur.

Mocht er een bui over Zwolle koersen, dan kan tevens hagel of een vlok natte sneeuw neerdalen in de stad. De sneeuwvalgrens daalt in onze omgeving naar ongeveer 300 meter hoogte.

Het zal wel duidelijk zijn dat het aan de grond ook wat kouder is: 7 graden in de middag. Vol in de stevige wind staand kom je zelfs aan een gevoelstemperatuur onder nul.

In de avond en nacht naar woensdag is Zwolle nog niet veilig voor een bui, maar de kans is wel klein. En de wind doet iets kalmer aan. Onder een wisselende bewolking daalt het kwik naar ongeveer 3 graden woensdagochtend.

Woensdag zwakt de wind in de loop van de dag verder af. Onder de tijdelijke invloed van een hogedrukgebied boven de Alpen is de kans op neerslag klein en de kansen voor de zon worden groter.

Vanaf donderdag gaat de temperatuur omhoog en keert de wisselvalligheid helemaal terug. Een nieuwe oceaandepressie brengt regen en wind, maar het is niet zo’n joekel als Ciara.

Artikel delen: