Festival ‘Pierik op z’n leukst’ - Foto: Ingezonden foto
Festival ‘Pierik op z’n leukst’
Foto: Ingezonden foto

Onthulling Pierik-schilderij: Durf te dromen

Het wijkfestival Pierik op z’n leukst was afgelopen zomer een groot succes. Bewoners van de Pierik kregen de kans te vertellen wat er ontbreekt in de wijk en wat zij graag willen zien.

Een muziektent, fruitboomgaard, een openluchtbioscoop, dit zijn nog maar een paar van de vele wensen die bewoners hebben. Kunstenaar Jeroen van Doornik ging met alle ideeën aan de slag en heeft dit vormgegeven in een prachtig schilderij van 2 x 5 meter groot.

Het Pierik-schilderij werd afgelopen woensdag door wethouder René de Heer onthuld in de Twijn aan de Violierenstraat. Vervolgens kreeg kunstenaar Jeroen het woord en gaf een toelichting op het door hem gemaakte schilderij.

De rest van de avond konden bewoners meepraten over drie thema’s: groen, cultuur & ontmoeten en buitenruimte. Op vragen zoals wat de ideeën van bewoners zijn rondom deze thema’s voor de wijk, wat heeft prioriteit en waar wil je een bijdrage aan leveren om dit te realiseren, werden antwoorden gegeven.

De avond leverde mooie en uiteenlopende ideeën op. Voor het wijkteam Stadsdeel Midden is het nu zaak om alles goed te bekijken op haalbaarheid. Daarna wil het wijkteam samen met de bewoners aan de slag. Hopelijk gaan zo veel mogelijk bewoners in de Pierik hier een bijdrage aan leveren.

Wie niet in de gelegenheid was om bij de onthulling aanwezig te zijn, kan het schilderij toch bekijken. De komende weken is het te bezichtigen in de hal van het Stadhuis aan het Grote Kerkplein.

Bron: Wijkteam Stadsdeel Midden

Artikel delen: