Meerminneplein - Foto: Wouter Steenbergen
Meerminneplein
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Laatste winddag, kans op een bui

Zwolle – Woensdag is een winddag in Zwolle, wel de laatste voorlopig. Je kapsel kan nog ten prooi vallen aan windkracht 4 tot 5 uit west tot zuidwest. Maar ga je pas in de loop van de avond naar buiten, dan blijft het waarschijnlijk intact.

In de avond eindelijk een duidelijke afname van de wind. Het kwik stagneert bij 5 graden. De zon komt tevoorschijn, maar de kans op een bui is de hele dag aanwezig, een verhoogde kans rond het middaguur. Daar kan hagel en natte sneeuw bij zitten alsmede zware rukwinden tot 70 kilometer per uur.

Genoemde winterse ingrediënten werden dinsdagmiddag door verschillende medewerkers van Weblog Zwolle gemeld: straten die een beetje wit kleurden door korrelhagel. Ook werd natte sneeuw waargenomen.

Donderdag is een regendag. Voordat de neerslag ’s morgens vanuit het zuidwesten aankomt boven Zwolle, wijst de thermometer bij zonsopkomst weinig graden boven nul aan. In de loop van de dag worden dat 5 graden, met de regen erbij geen plezierig vooruitzicht. Misschien dwarrelen enkele natte-sneeuwvlokken naar beneden. Een klein voordeel is de matige wind, kracht 3 tot 4 uit zuidelijke richtingen.

Vrijdag is een opdroogdag. Volgens sommige weermodellen met flink wat zon. De temperatuur kruipt omhoog.

Het weekend is een windfestijn vermoedelijk, vooral de zondag. Dit is te danken aan een lagedrukgebied, dat dinsdag reeds de naam Dennis heeft gekregen, terwijl het enkel nog in de berekeningen van de weercomputers bestond.

Vanaf de Amerikaanse oostkust komend, moet Dennis zich boven de noordelijke Atlantische Oceaan op weg hierheen tot stormdepressie ontwikkelen. Behalve veel wind neemt hij ook een bak regen mee.

Artikel delen: