Line-up Bevrijdingsfestival Overijssel bijna bekend - Foto: Hans van Eijsden
Foto: Hans van Eijsden

Line-up Bevrijdingsfestival Overijssel bijna bekend

Zwolle – De voorbereidingen voor BFO 2020 zijn in volle gang. Donderdagavond maakt de organisatie de line-up voor dit jaar via haar website bekend. Het jaarthema van 2020 is: Verhalen om nooit te vergeten.

Deze editie zal naar alle waarschijnlijkheid een bijzondere editie worden vanwege 75 jaar bevrijding en dat BFO dit jaar voor de dertigste keer gevierd wordt. “In 2020 worden, in teken van 75 jaar vrijheid, vier talentvolle Overijsselse bands gevraagd een ‘Song for Freedom’ te maken. En op 5 mei treden ze op op Sena Performers Stage.” meldt de organisatie.

Het festival begon ooit in 1991 op het Grote Kerkplein. Dat jaar bezochten 7.500 mensen uit Zwolle en omgeving dit evenement. Het feest bleek een succes. Een jaar later kwamen er al 25.000 bezoekers en al gauw was het Grote Kerkplein te klein. In het jaar 2000 verhuisde het Bevrijdingsfestival naar de Turfmarkt waar dit jaar ruim 100.000 kwamen. In 2006 werd het festival ruimer opgezet en werd er opnieuw verhuisd, dit keer naar Park de Weezenlanden. Al gauw trokken de bezoekersaantallen aan. In 2009 en 2010 werd er met 160.000 bezoekers een record bereikt.

Voorgaande edities kwamen er grote namen naar Zwolle. Er was een te kust en te keur aan artiesten die meewerkten aan dit grootse feest ter ere van onze vrijheid. Wat ook heel wisselend was, waren de temperaturen. Van tropisch heet tot kletsnat en ijskoud, allerlei weertypes hebben tijdens BFO de revue gepasseerd. Vorig jaar vielen de bezoekersaantallen met alsnog 100.000 vrijheidsvierders tegen omdat er een koude, natte dag was voorspeld. Hopelijk heeft Zwolle dit jaar prachtig weer.

Dit jaar zal er ongetwijfeld net zo’n brede line-up zijn als tijdens vorige edities. Lucas en Steve zijn de Ambassadeurs van de Vrijheid op BFO 2020. Wie er verder naar het grootste feest van Overijssel komen, houdt de organisatie nog tot donderdagavond geheim. Wie zie jij graag op 5 mei in Park de Weezenlanden?

Artikel delen: