Davina Michelle en vele anderen naar Bevrijdingsfestival Overijssel - Foto: Hans van Eijsden
Foto: Hans van Eijsden

Davina Michelle en vele anderen naar Bevrijdingsfestival Overijssel

Zwolle – Donderdagavond zijn in poppodium Hedon de artiesten bekend gemaakt welke op de 30e editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel in 2020 zullen optreden.

Bij de 30e editie zullen er de gehele dag op diverse podia artiesten optreden. De opening wordt verzorgd door Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel met solisten, ondersteund door het schoolkoor van het Meander College. Daarna zullen onder andere Davina Michelle, DI-RECT en The Dirty Daddies een optreden verzorgen. Kraantje Pappie zal het festival afsluiten op het hoofdpodium.

De Ambassadeurs van de Vrijheid, welke op diverse festivals in Nederland zullen optreden, zijn eerder in februari bekend gemaakt. Het duo Lucas & Steve zullen het Overijsselse festival bezoeken als Ambassadeurs van de Vrijheid.

Naast het hoofdpodium zullen er diverse andere podia zijn waar de hele dag optredens verzorgd worden door diverse artiesten. Zo zal Mark Foggo optreden op het Podium Abbott, het Zwolse duo Micah & Julia op het Sena Performers Stage en Willie Wartaal bij het Windesheim Danstheater.

Ook bij deze 30e editie is er weer ruimte voor gezinnen, de bekende Familieweide heeft ook dit jaar een plekje op het festival. De gezellige en kindvriendelijke Familieweide staat weer bomvol met muziek, theater en vermaak waarbij ‘Ontdek de Wereld van Morgen’ het centrale thema is.

Nieuw dit jaar is dat er een inhoudelijk programma is samengesteld op het eiland waar ook podium Abbott en Sena Performers Stage zijn. Naast een muzikaal programma ook een uitgebreid inhoudelijk programma met als jaarthema ‘Verhalen om nooit te vergeten’. Verhalen om nooit te vergeten creëer je als je het gesprek met elkaar aan gaat. Hét vernieuwde Wereldpaviljoen in de Bloementuin is dé plek om dat te doen. Hier wordt een huiselijke sfeer gecreëerd om ook echt het gesprek over vrijheid met elkaar aan te gaan.

Bekijk voor het volledige overzicht van alle optredens en festiviteiten op de website van het Bevrijdingsfestival Overijssel.

Artikel delen: