Reigerstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Reigerstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolkt, veel regen en koud

Zwolle – Donderdag gaat het na een koude nacht regenen. Met een beetje geluk is het in de ochtendspits nog droog. Daarna wordt de kraan opengezet. Uit een dik pak bewolking kan in het begin van de middag naast regen ook een beetje natte sneeuw vallen. Een sneeuwdekje in Zwolle is echter onwaarschijnlijk.

Een wat grotere kans op sneeuw die heel even blijft liggen, is er op de hogere delen van de Sallandse Heuvelrug en vooral de Veluwe. In de middag wordt de regen buiig van karakter, hagel en windstoten zitten in het assortiment. Met een maximumtemperatuur van zo’n 5 graden moeten we het doen, en in de regen nog minder. Ook de regen zelf is ijswater.

De wind komt uit richtingen rond zuid en heeft kracht 4, ‘s avonds minder wind uit westelijke richtingen. In de nacht naar vrijdag verdwijnen buien en wind.

Vrijdag blijft het droog en de wind houdt tot de avond rust. De zon zal zich vertonen, maar vermoedelijk in competitie met veel wolken. Morgen bekijken we of deze voorbeschouwing zich nog wijzigt in het voordeel van de zon. In geval van weinig zonneschijn komen de thermometers in Zwolle niet boven de 6 graden, met zon iets minder koud.

In het weekend arriveert stormdepressie Dennis met zijn centrum tussen Schotland en IJsland, wat ook de weekendbestemming was van Ciara. Dennis krijgt volgens de huidige berekeningen een minder heftig windveld dan dat van Ciara. Maar we gaan er wel wat van merken.

Voorlopig staat voor zondag (en maandag) in de regio Zwolle windkracht 5 op de kaarten, een vrij krachtige wind. En veel regen. Dennis stuwt zeer zachte lucht onze richting op: het wordt zondag misschien wel 14 graden.

Veel meer over het weekendweer lees je de komende dagen hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: