Bijzondere aankomst Sassendonkse Hoogheden - Foto: Vincent Kleingeerts
Foto: Vincent Kleingeerts

Bijzondere aankomst Sassendonkse Hoogheden

Zwolle – 21 februari barst het carnaval in Sassendonk weer los. Deze vrijdag zal er traditiegetrouw gestart worden met de onthulling van de Prinsengallerij in de Hoofdwacht en het opzetten van de Eileuvernest om middernacht.

De volgende dag zal de Stadsprins arriveren in Sassendonk. Hij komt al jaren aan op het station vergezeld van de Jeugdstadsprins. Dit jaar gaat dit echter niet, het station Zwolle is een grote bouwput. Maar, er is een oplossing gevonden. In samenwerking met Stichting Schipper mag ik ook eens varen?, zullen alle Hoogheden en hun Adjudanten Sassendonk binnen varen en aanmeren op het Rode Torenplein. Hiervoor wordt het schip “De Jonathan” ingezet. In 2014 heeft het toenmalige Prinsendom van Sassendonk de krachten gebundeld en geld ingezameld voor Stichting Schipper mag ik ook eens varen? en de bouw van het schip “De Jonathan”.

Alle Sassendonkers zijn welkom op de kade van het Rode Torenplein om daar, om 10.11 uur, de aankomst van de Hoogheden te vieren en daar een eerste dronk op Sassendonk te nuttigen. Daarna zal Stadsprins Willem Van Bourgondië vertrekken naar de Nieuwe Havenbrug waar hij door het AdjudantenSlim uitgedaagd zal worden om de stad binnen te komen. Wanneer hij daarin is geslaagd zal hij zijn weg vervolgen naar het Stadhuis voor de sleuteloverdracht.

Artikel delen: