PEC Zwolle United met voetbalplezier voor kinderen met autisme - Foto: Theo Smits
Foto: Theo Smits

PEC Zwolle United met voetbalplezier voor kinderen met autisme

Zwolle – Onder de titel ‘PEC kicks ASS’ heeft PEC Zwolle United, samen met partner Stichting Empower, een voetbalproject voor jongeren met autisme uit Zwolle en de regio.

PEC Zwolle United is de maatschappelijke tak van PEC Zwolle. Het project PEC kicks ASS loopt inmiddels drie jaar naar volle tevredenheid en wekelijks wordt er met veel enthousiasme gevoetbald.

Veel amateurclubs zijn er niet op ingericht om op een verantwoorde manier met kinderen uit deze doelgroep te sporten. Het geeft vaak spanning over en weer, waardoor het plezier in voetbal verdwijnt. Gekwalificeerde trainers van Stichting Empower verzorgen de voetbaltraining van PEC kicks ASS. Met het doel om de jongeren indien mogelijk door te laten stromen naar het reguliere voetbal bij de amateurclubs.

Waarom PEC kicks ASS? Bewegen is belangrijk. Het geeft energie, een goed gevoel en zorgt voor het kwijtraken van spanning of een teveel aan energie. Sporten kan voor jongeren met een autisme spectrum stoornis (ASS) lastig zijn. Hoe weet je welke sport je leuk vindt? Hoe plan en organiseer je dit? Hoe maak je contact met anderen?

Een antwoord op deze vragen vind je door het zelf te ervaren. Bij PEC kicks ASS laten de trainers van Empower jou ervaren hoe leuk voetballen en bewegen is. Je maakt contact met leeftijdgenoten en leert samenwerken volgens vaste afspraken. En het allerbelangrijkste: lekker voetballen met zijn allen.

Inmiddels heeft PEC kicks ASS een flinke groei doorgemaakt. Voor veel jongeren brengt deze voetbaltraining niet alleen positiviteit en diverse leermomenten, maar vooral veel voetbalplezier.

Deze succesvolle ontwikkeling heeft er inmiddels toe geleid dat met ingang van maart 2020 wordt uitgebreid naar twee groepen, een jongere en een wat oudere groep. Zo sluiten de deelnemers qua leeftijd en fysiek beter op elkaar aan en dit maakt het samen voetballen qua niveau ook leuker. Bovendien is er voor de oudere groep een nieuwe trainingstijd, zodat ook leerlingen uit het voorgezet onderwijs aan kunnen sluiten.

De trainingen vinden elke woensdag plaats op Sportcampus de Pelikaan aan de Haersterveerweg 2b in Zwolle. Met ingang van woensdag 4 maart 2020 zijn er twee groepen:

  • Leeftijdsgroep 8 t/m 12 jaar: van 15.30 tot 16.30 uur
  • Leeftijdsgroep 13 t/m 16 jaar: van 17.00 tot 18.00 uur

Er wordt gespeeld op kunstgras in de opblaashal. En bij mooi weer wordt buiten getraind.

Wie het leuk lijkt om mee te doen met PEC kicks ASS of liever eerst een keertje wil komen kijken, is van harte welkom op Sportcampus de Pelikaan. Voor meer informatie en/of aanmelding kan contact opgenomen worden met Max Eijkelkamp, e-mail: max@stichtingempower.nl. Max is pedagogisch medewerker bij Stichting Empower en een van de trainers van PEC kicks ASS.

Artikel delen: