Veel enthousiaste Zwolse koren bij festival Zwolle Zingt - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Veel enthousiaste Zwolse koren bij festival Zwolle Zingt

Zwolle – Op zaterdag 29 februari vindt er weer een groots evenement in onze Overijsselse hoofdstad plaats: het jaarlijkse korenfestival Zwolle Zingt in Odeon.

Dit korenfestival wordt voor de 21e keer georganiseerd door de Zwolse Zangraad en er doen meer dan 25 koren aan mee.

Tijdens deze 2020-editie wordt er – op initiatief van koor Swingshift en haar dirigent Mip van der Heide én met de enthousiaste medewerking van de Zwolse Zangraad – het unieke Groot Zwols Vrijheidskoor geformeerd. Met het lied One Day zal om 11.00 uur de aftrap worden gegeven van deze muzikale dag die dit jaar in het teken staat van 75 jaar vrijheid. Het lied gaat over het verlangen naar de dag dat er vrede zal zijn.

Er hebben zich inmiddels al meer dan 260 deelnemers aangemeld voor dit monsterkoor dat live wordt begeleid door een professionele pianist, bas-gitarist en drummer. De rest van deze dag wordt gevuld met optredens van de individuele koren in de verschillende zalen van Odeon, waarbij ieder koor één nummer binnen het thema Vrijheid ten gehore zal brengen.

Koor Swingshift zal om 14.10 uur een spectaculair en dynamisch optreden geven in de grote zaal van Odeon. Dat geeft geïnteresseerde mannen de gelegenheid om te kijken of dit enthousiaste popkoor iets voor hen is. Want Swingshift is dringend op zoek naar zingende mannen.

Naast dit optreden hebben ze – meteen de maandag daarna op 2 maart – een vrijblijvende en ongedwongen inloopavond waarbij vervolgens kan worden ervaren hoe gezellig de repetities zijn en met hoeveel enthousiasme ze iedere maandag repeteren. Deze avond wordt, voor wie zin heeft, afgesloten met een gezellige borrel.

Het programma is te vinden op: www.zwolle-zingt.nl

Impressie openingsnummer One DayArtikel delen: