Rieteweg - Foto: Wouter Steenbergen
Rieteweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Geen regen en weinig wind

Zwolle – Vrijdag is een bijzondere dag. Natuurlijk omdat het Valentijnsdag is, maar ook omdat er overdag geen regen en weinig wind worden verwacht. Beide weer-elementen waren afgelopen week elke dag voorhanden in Zwolle, alleen of allebei tegelijk. Biedt dit weertype extra kans op een zonnetje boven Zwolle?

Ja, voornamelijk in de ochtend en tussen de wolken door. In de loop van de dag wordt het voor de zon een moeilijke affaire, zoals affaires na verloop van tijd wel vaker moeilijk worden, maar daar denken we op Valentijnsdag even niet aan. Gauw terug naar het weer: de temperatuur gaat in de lift.

Vrijdag wordt het al 9 graden, zaterdag 13, en zondag komt misschien wel 15 graden op de thermometer te staan, dankzij zeer zachte lucht die hierheen wordt getransporteerd.

Tevens komen diverse neerslaggebieden onze kant op, waarvan zaterdag al iets te merken is. Vooral zaterdagnacht en -ochtend valt er regen, later op de dag blijft het waarschijnlijk beperkt tot wat gespetter. De zuidwestenwind neemt toe naar matig, kracht 4.

Intussen is op de Atlantische Oceaan stormdepressie Dennis in ontwikkeling. Onder meer door zijn wat noordelijker koers – richting IJsland – dan Ciara heeft gevolgd afgelopen weekend, is de windverwachting voor onze omgeving wat afgezwakt.

Alleen de Waddeneilanden krijgen zondag met storm (windkracht 9) te maken, volgens de huidige stand van zaken. Voor de regio Zwolle staat een krachtige zuidwestenwind, kracht 6, op het programma, een windsnelheid van 40 tot 50 kilometer per uur.

Dat is geen pretje om op de fiets tegenin te ploeteren, wel lollig om met de wind mee te racen. Maar daar bovenop zijn het de zware windstoten die wederom voor overlast en mogelijk schade kunnen zorgen. Ook komt er zondag veel regen aan.

Artikel delen: