Man aangehouden na twee steekincidenten in Zwolle

Foto: Jan van der Meulen

Zwolle – De politie heeft afgelopen week een 42-jarige man uit Zwolle aangehouden. Hij wordt verdacht van twee steekincidenten, diefstal van een auto en het bezit van een vuurwapen. De steekincidenten vonden plaats op 31 december 2019 en 17 januari 2020.

Op oudejaarsdag kwam er een melding binnen over een 58-jarige man met meerdere steekwonden in een woning aan de Lassuslaan. Hij raakte daarbij ernstig gewond. In eerste instantie was niet duidelijk wat er precies was gebeurd.

Een aantal weken later, op 17 januari, kwam er opnieuw een melding binnen over een steekincident, dit keer aan de Palestrinalaan. Volgens de melder lag er een man gewond voor de portiek van de flat. Het slachtoffer verklaarde dat hij was neergestoken in een woning aan de Lassuslaan. Het slachtoffer kon ontkomen en riep in de portiek van de flat aan de Palestrinalaan om hulp.

Beide onderzoeken hebben geleid naar dezelfde verdachte. In een opslagruimte die de 42-jarige verdachte huurt troffen agenten een vuurwapen aan. Hij wordt ook verdacht van diefstal van een auto van één van de slachtoffers. De Rechter Commissaris heeft vrijdag 14 februari besloten dat de verdachte voorlopig vastzit.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)