Turfmarkt - Foto: Wouter Steenbergen
Turfmarkt
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, stapelwolken en misschien een buitje

Zwolle – Dinsdag is een dag van stapelwolken en zon boven Zwolle. Rond het middaguur komt daar misschien een buitje bij. Dat laat waarschijnlijk weinig water los.

Samengevat een aardige dag, als je de wind op de koop toe neemt. En dat zal wel moeten. Die is matig, overwegend windkracht 4, uit zuidwest tot west. De temperatuur is ’s middags met 8 graden aan de hoge kant voor februari, maar de gevoelstemperatuur wordt gedrukt door de wind, wat dan weer jammer is. De beste remedie is in de zon blijven en uit de wind.

Dinsdagavond komt er meer bewolking en vervolgens regen. Vanaf middernacht kan het even flink doorregenen.

In de loop van de nacht naar woensdag afnemende kans op neerslag. Woensdagochtend vroeg moet het droog worden en wisselend bewolkt. Dat biedt perspectieven voor de zon. Zwolle begint met 5 graden op de thermometer en uiteindelijk wordt er een maximum van 8 graden uitgesleept. De kans op een bui is niet groot, tot woensdagavond.

In de nacht van woensdag op donderdag trekt een regengebied over. Donderdag valt het volgens de huidige inzichten overdag met de nattigheid wel mee. De meeste regen wordt in de avond boven de stad verwacht. De wind trekt dan aan.

Vrijdag is waarschijnlijk een droge dag met vrij veel bewolking.

Het carnavalsweekend ziet er wisselvallig uit, met zaterdag de meeste wind en zondag de meeste regen. De temperatuur komt iets boven de 10 graden uit. Dat is niet koud.

Artikel delen: