Resthout - Foto: Pixabay
Resthout
Foto: Pixabay

Vergunning voor biomassacentrale op bedrijventerrein Voorst

Zwolle – Burgemeester en wethouders van Zwolle hebben een vergunning afgegeven voor de bouw van een biomassacentrale op het bedrijventerrein Voorst.

Deze moet komen aan de Rieteweg, ter hoogte van de Katwolderhaven aan het Zwolle-IJsselkanaal. De omgevingsvergunning is verleend voor het bouwen van een ketelhuis, een opslagloods en zes opslagsilo’s voor biomateriaal.

Brouwer Biocentrale uit Balkbrug gaat de centrale beheren. De biomassa die zal worden verstookt, bestaat uit snoeihout van de gemeente Zwolle en ander resthout, bijvoorbeeld wat overblijft na bomenkap. Hout kan ook van buiten de regio Zwolle worden aangevoerd, zo verklaarde een medewerker van Brouwer Biocentrale.

Het plan is dat de centrale stoom gaat leveren aan de nabijgelegen voedingsmiddelenfabrikant Sensus en warmte aan het warmtenet van Zwolle. De biomassacentrale kan over anderhalf jaar in bedrijf zijn.

De vergunning ligt ter inzage bij de afdeling Fysieke Leefomgeving van de gemeente Zwolle. Belanghebbenden kunnen binnen zes weken bezwaar maken bij het college van burgemeester en wethouders.

Artikel delen: