Politie zoekt verdachte man in verband met fraudepleging gestolen of gevonden pinpas - Foto: Pim Haarsma
Foto: Pim Haarsma

Politie zoekt verdachte man in verband met fraudepleging gestolen of gevonden pinpas

Zwolle – Begin oktober verdween de pinpas van een jonge Zwollenaar. Bij de pas, die mogelijk verloren of gestolen is, zat de pincode. Later merkte het slachtoffer dat zijn rekening is misbruikt door een fraudeur.

Daarbij werd er zogenaamd iets te koop aangeboden op internet, de koper maakte geld over naar de rekening van het slachtoffer, de verkoper leverde niets en haalde het geld van de rekening. Het is zo niet te traceren waar het geld uiteindelijk terecht komt. Er blijkt door de fraudeur op 3 oktober om 8.40 uur in Apeldoorn gepind te zijn. Rond 10.00 uur werd er ook meerdere keren gebruik gemaakt van de pinpas in Amersfoort. Van het pinnen in Apeldoorn zijn bewakingsbeelden waarop een verdachte te zien is die geld opneemt.

Het signalement van de verdachte is bekend. Het gaat on een blanke tot licht getinte man met een normaal postuur. Hij is ongeveer 1.85-1.90 m lang en heeft een kort kapsel. De man draagt op de beelden een donkere jas met opstaande kraag, capuchon en logo op de linker bovenarm. Ook draagt hij een zwarte broek met witte verticale streep van knie tot heup, opvallende zwart/witte sneakers met witte veters en witte zoolrand en een zwart petje met wit logo midden op de klep.

De politie hoopt dat de dader herkend wordt. Herkent u deze pinner? Neem dan contact op met de politie via het tipformulier.

Bron: Politie.nl

Artikel delen: