Nieuw uniform voor ambulancedienst IJsselland - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Nieuw uniform voor ambulancedienst IJsselland

Zwolle – Sinds woensdag werken de medewerkers van Ambulance IJsselland in een nieuw uniform. Het geel-groene uniform is na twintig jaar aan de wilgen gehangen.

De mensen van de ambulancedienst zijn nu te herkennen aan een blauw uniform met rode accenten. “Uiteraard is onze zorg onveranderd,” aldus Ambulance IJsselland. “We leveren nog steeds dezelfde goede en snelle ambulancezorg en staan 24 uur per dag en 7 dagen per week startklaar voor de patiënt.”

De oude, geel-groene ambulancekleding had ingeboet aan herkenbaarheid. Diverse andere sectoren, van ROVA-medewerkers tot EHBO-verenigingen droegen kleding die veel leek op die van ambulancehulpverleners. Gezien de speciale taken en bevoegdheden van ambulanceprofessionals vond Ambulancezorg Nederland het belangrijk dat de ambulancediensten in het hele land kleding dragen waarin iedereen hen direct herkent. Daarom besloot de ambulancesector in 2016 dat het tijd werd voor nieuwe, moderne, comfortabele kleding met een unieke eigen uitstraling.

Op de kleding rust patent. Hierdoor is het voor mensen die geen ambulancemedewerkers zijn onmogelijk gemaakt om nog soortgelijke kleding te dragen.

Foto's 2
Nieuw uniform voor ambulancedienst IJsselland - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp
Artikel delen: