Dragon - Foto: Ingezonden foto
Dragon
Foto: Ingezonden foto

Kattenren kapotgeknipt, raskat verdwenen in Zwolle

Zwolle – Een inwoonster van de Dovenetelweg in de Zwolse wijk Westenholte kwam vrijdagochtend tot een nare ontdekking. Terwijl zij haar hondjes uitliet, zag ze één van haar katten buiten lopen.

Het gaat om een Maine Coon die normaal gesproken niet los naar buiten mag, maar in een grote kattenren in de tuin naar buiten kan. De loslopende kat kon gepakt worden en mee terug genomen naar huis. Eénmaal thuis bleek de ren kapot geknipt. Via de tuin van de buren kon de dader bij de ren komen.

De eigenaresse heeft een kleinschalige cattery in huiselijke sfeer. Bij het natellen van de dieren bleek er alsnog één verdwenen. Het gaat om een grijze Maine Coon, officieel heet de kleur blauw zilver tabby bloched. Hij luistert naar de naam Dragon.

Het is niet duidelijk of de kat weggelopen is, of dat hij meegenomen is. Main Coons zijn kostbare dieren. Dragon hoorde bij de beste vijftien van het afgelopen seizoen. Er is aangifte gedaan van het vernielen van de ren en het verdwijnen van de kat. De kat heeft een chip en is geregistreerd door de eigenaresse.

De eigenaresse verteld aan Weblog Zwolle dat de andere katten niet meer in de ren naar buiten gaan wanneer er niemand thuis is.

Update: Dragon in teruggevonden in de tuin van de eigenaresse. In de loop van de avond liet hij zich ineens zien in de achtertuin waar ook de ren zit. Iedereen bedankt voor het meeleven en het delen.

Artikel delen: