Werkgroep Binnenstad Duurzaam gestart met eerste isolatie-acties - Foto: Wim Mekkring
Foto: Wim Mekkring

Werkgroep Binnenstad Duurzaam gestart met eerste isolatie-acties

Zwolle – De Werkgroep Binnenstad Duurzaam presenteerde donderdag de eerste isolatie-acties voor woningen in de Zwolse binnenstad.

Dit gebeurde na de succesvolle informatiebijeenkomst over isoleren in het najaar van 2019. Vele bewoners trotseerden het gure weer. Er werden twee acties gepresenteerd: het dichten van kieren en naden, en het isoleren van vloeren met kruipruimten.

Er werd informatie verstrekt en enkele geselecteerde isolatiebedrijven presenteerden zich. Ook was het Energieloket van de Gemeente Zwolle present.

De werkgroep wil met concrete acties huiseigenaren ondersteunen bij het verduurzamen van hun woning. Door deelname aan de isolatie-actie profiteren inwoners van gunstige prijzen en een kwalitatief goed aanbod voor isolatiemaatregelen.

Voor het dichten van kieren en naden ligt er het aanbod om tegen een aantrekkelijk tarief van 150 euro een thermostatisch onderzoek door het gehele huis uit te voeren. Hierbij wordt een warmtemeter gebruikt.

De rapportage geeft veel advies over te treffen maatregelen en te gebruiken materialen. Mensen die wel wat hulp kunnen gebruiken bij het dichten van kieren en naden kunnen een beroep doen op de klussendienst 50/50.

Voor het isoleren van vloeren met kruipruimte wordt gebruik gemaakt van twee leveranciers: Isoprofs en Lenderink. De kortingen staffelen naar rato van het aantal deelnemers. Dus hoe meer deelnemers hoe hoger de korting.

Door twee isolatie-acties te combineren, kan tevens gebruik worden gemaakt van forse subsidies. Bewoners ontvangen vervolgens een uitnodiging voor een woningopname, die wordt ingepland met het isolatiebedrijf. Kort na de woningopname ontvangen mogelijke deelnemers een persoonlijke offerte van het isolatiebedrijf en kan men besluiten of men meedoet met de actie.

Voor beide acties kunnen binnenstadbewoners van Zwolle zich inschrijven. De actie ‘dichten van kieren en naden’ loopt tot en met 1 maart. Door het stijgen van de temperatuur moet de scan nog in maart worden uitegevoerd. Vandaar deze korte inschrijfperiode.

De inschrijving van de vloerisolatieactie loopt iets langer door en wel tot en met 8 maart.

Meer informatie en inschrijving voor beide acties via e-mail: binnenstadduurzaam@gmail.com.

Foto's 3
Werkgroep Binnenstad Duurzaam gestart met eerste isolatie-acties - Foto: Wim Mekkring
Foto: Wim Mekkring
Werkgroep Binnenstad Duurzaam gestart met eerste isolatie-acties - Foto: Wim Mekkring
Foto: Wim Mekkring
Artikel delen: