Voorbeschouwing AZ – PEC Zwolle

Zwolle – Zondagmiddag gaat PEC Zwolle op bezoek bij AZ in het AFAS-stadion.

De Blauwvingers gaan er volle bak in, om een resultaat mee terug te nemen naar Overijssel. De aftrap is zondag om 14.30 uur.

PEC Zwolle verloor in de vorige speelronde in de slotfase van Feyenoord. De formatie van trainer/coach John Stegeman begon uitstekend aan de wedstrijd en kwam door een benutte strafschop van Lennart Thy op voorsprong. Mike van Duinen verdubbelde niet veel later de stand op het scorebord.

Feyenoord kwam via een kopbal van Leroy Fer terug in de wedstrijd en in de tweede helft op 2-2 door een afstandsschot van Steven Berghuis. Ondanks dat Feyenoord op jacht ging naar de zege, sloeg PEC Zwolle in de omschakeling toe.

Een geweldige actie van Thy werd beloond met zijn tweede goal van het treffen met de Rotterdammers. Zes minuten later was het opnieuw Berghuis die de stand op gelijke hoogte bracht. Nieuwkomer Róbert Bozenik scoorde vlak voor tijd de winnende treffer: 3-4 na een waar spektakelstuk.

AZ is op dit moment de nummer twee van de ranglijst in de Eredivisie. De achterstand op koploper Ajax bedraagt zes punten. Na een sterke eerste helft van het seizoen, presteert AZ in 2020 tot nu toe minder stabiel. In de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker was NAC Breda met 1-3 te sterk voor de ploeg van trainer/coach Arne Slot en afgelopen weekend verloren de Alkmaarders met 2-0 van FC Twente.

Donderdag nam AZ het op tegen het Oostenrijkse LASK Linz in de knock-outfase van de Europa League. Hierin werd met 1-1 gelijkgespeeld tegen de koploper van Oostenrijk.

Bij AZ zijn Myron Boadu en Calvin Stengs dit seizoen de grote namen. De pas 19-jarige Boadu is de aanvalsleider van AZ en scoorde dit Eredivisieseizoen al dertien keer. Ook was hij acht keer aangever. In de Europa League was Boadu al goed voor vier doelpunten in vijf duels.

Steng (21), scoorde tot nog toe vijf keer in de Eredivisie en was zeven keer degene met de assist. Het ijzersterke duo debuteerde dit seizoen zelfs bij het Nederlands Elftal en maakte ook in deze wedstrijden meteen een sterke indruk. Boadu kwam bij zijn debuutinterland tegen Estland gelijk tot scoren.

De wedstrijd tussen PEC Zwolle en AZ zal onder leiding staan van scheidsrechter Jochem Kamphuis. Hij zal worden geassisteerd door Erik Kleinjan en Cristian Dobre. Official is Rob Dieperink. De VAR van dienst is Laurens Gerrets. Hij zal worden bijgestaan door Ruud Bexkens.

Bron: PEC Zwolle

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)