Alles wat je wilt weten over de 60ste Craft Ster van Zwolle

Zwolle – De 60ste Craft Ster van Zwolle keert terug op de internationale kalender en dat heeft het effect op de sterkte van het deelnemersveld niet gemist. Zo zijn zaterdag 29 februari alle continentale teams uit Nederland vertegenwoordigd, inclusief BEAT Cycling Club en SEG Racing Academy. VolkerWessels-Merckx komt met de rappe Coen Vermeltfoort, de winnaar van vorig jaar.

Ook nieuwkomer Jumbo-Visma tekent present. Net als vorig jaar zijn de formaties van Metec-TKH, A Bloc en Vlasman eveneens bij de Nederlandse seizoensopener, die op zaterdag 29 februari verreden wordt. Uit het buitenland zijn de continentale opleidingsploegen van de WorldTourteams Sunweb, Groupama FDJ en Leopard Pro Cycling de meest opvallende namen. Uit de regio Zwolle komen de ploegen van De IJsselstreek en Team Reggeborgh naar Zwolle.

De renners komen zaterdag 29 februari om circa 11.15 uur naar het Grote Kerkplein in de Zwolse binnenstad voor eerst de teampresentatie en om 12.00 uur ’schiet’ Hennie Kuiper (de grootste renner uit de Overijsselse wielergeschiedenis) de 175 renners weg voor de ruim 180 kilometers tellende Craft Ster van Zwolle. Het gaat om de 60ste editie van ’de Ster’, die voor de 55ste keer openingsklassieker van het nieuwe wegseizoen in Nederland is. De Craft Ster van Zwolle telt mee voor de Nederlandse Loterij Topcompetitie en de UCI Europe Tour.

De finishlijn wordt op de laatste dag van februari getrokken op de Ceintuurbaan in Zwolle, ter hoogte van ziekenhuis Isala. Na de doorkomst van de renners om 13.45 uur op de Ceintuurbaan worden de renners daar rond de klok van 16.00 uur verwacht. Vanaf 14.15 uur zijn er afwachtingswedstrijden op loopfietsjes voor de categorieën 2-3 jaar en 4-5 jaar. Ook de jeugd van wielervereniging De Hanzerenners uit Zwolle geven demonstraties op de Ceintuurbaan.

De ontknoping van de Craft Ster van Zwolle is zaterdagmiddag 29 februari vanaf plm. 15.00 uur live te zien op TV Oost en TV Drenthe. Vanaf ongeveer 16.45 uur komen (dezelfde) beelden ook op Eurosport 1. Zondagavond 1 maart komt TV Oost terug op de Ster en ook Eurosport 1 kijkt donderdagavond 5 maart in een half uur durende uitzending terug op de 60ste Craft Ster van Zwolle. Meer informatie is te vinden op www.stervanzwolle.nl.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)