Politie Zwolle zoekt getuigen van spoor van vernielingen AA-landen, Holtenbroek en Stadshagen - Foto: Peter Denekamp
Foto: Peter Denekamp

Politie Zwolle zoekt getuigen van spoor van vernielingen AA-landen, Holtenbroek en Stadshagen

Zwolle – In de nacht van zondag op maandag werd een spoor van vernielingen gemeld vanaf de wijk AA-landen, Holtenbroek naar Stadshagen.

De vernielingen hielden in dat er een busje door een tunnel richting Holtenbroek zou zijn gereden. Er zijn diverse paaltjes/verkeersborden omver gereden, en richting Stadshagen is een slagboom uit de constructie gereden. Daarna is het voertuig in Stadshagen het water in gereden.

Duikers van Brandweer Zwolle zijn ter plaatse gekomen omdat in eerste instantie niet duidelijk was waar de bestuurder zou zijn. De bestuurder, een man uit Oude-Amstel is in de directe nabijheid aangehouden met zijn hond. De politie draagt de eerste zorg voor de hond.

Op het politiebureau bleek de bestuurder flink gedronken te hebben, hij blies net boven de 1000 ug/l. Het alcoholgehalte in uw adem mag niet hoger zijn dan 220 Ugl (= microgram per liter). Dit alcoholgehalte geldt ook als u aan het verkeer deelneemt met een bromfiets, snorfiets of fiets. De eerste vijf jaar na ontvangst van uw rijbewijs bent u een ‘beginnende bestuurder’. Dan geldt voor u een alcohollimiet van 88 Ugl.

Artikel delen: