Hortensiastraat - Foto: Wouter Steenbergen
Hortensiastraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Zon, wind, wolken en kans op een bui

Zwolle – Dinsdag zijn de hoofdingrediënten van het weer in Zwolle: zon, wind en wolken. Een bij-ingrediënt zijn drie buitjes die overtrekken. Wanneer dat exact gaat gebeuren, is moeilijk te voorspellen, maar we zetten onze weerkaarten op de middag en avond. Hagel kan erbij zitten, stortbuien worden niet verwacht.

De temperatuur varieert van 5 tot 7 graden. In de matige tot vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind is het ronduit koud en tijdens een bui nog kouder. De februarizon is er tussen de wolken door, meer voor de show dan voor de warmte. Aan het eind van de middag afnemende wind.

In de avond en nacht naar woensdag houdt de wind zich koest. De temperatuur daalt naar 4 graden. Er komt vanuit het westen een zone met actievere winterse buien hierheen.

Het meeste passeert in de nacht en vroege ochtend van woensdag ten zuiden van Zwolle, volgens de huidige inzichten. Bij een temperatuur dichtbij het vriespunt is er kans op natte sneeuw, die op hoger gelegen delen van de Veluwe en de Sallandse Heuvelrug mogelijk tijdelijk blijft liggen.

Woensdag heeft de zon met veel wolken te kampen. Zwolle heeft op de grond te maken met winterse buien, de grootste kans daarop in de middag. Sommige kunnen flatsen natte sneeuw droppen. En als het slechts regen is, dan is die ijskoud. De temperatuur overdag is 7 graden.

De matige wind draait naar west tot noordwest. Hij is een fractie minder sterk dan maandag en dinsdag, maar heeft ‘s middags toch weer kracht 4 in zijn mars.

Donderdag haalt het kwik amper 6 graden. Dat mag dan normaal zijn voor eind februari, het is wel gewoon koud. De wind houdt zich ter compensatie een beetje in. Er is nog steeds aanvoer van buien uit het noordwesten. Natte sneeuw is een optie voor Zwolle. Heuvelachtig gebied maakt misschien kans op sneeuw die even blijft liggen.

Artikel delen: