Geert Grootestraat - Foto: Wouter Steenbergen
Geert Grootestraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Regen en natte sneeuw

Zwolle – Donderdag begint bewolkt en nog droog. Regen komt eraan, en daar is Zwolle niet snel van af. De neerslag gaat later mogelijk over in een mengsel van regen en natte sneeuw, een sneeuwvariant die zoals bekend moeilijk blijft liggen.

Aan het eind van de meteorologische winter speculeren op een sneeuwdekje in de regio Zwolle is aantrekkelijk. Maar het is niet erg waarschijnlijk. Op hoger gelegen terrein, zoals de Sallandse Heuvelrug en de Veluwe, is de kans groter. Vooral in de avond, wanneer de staart van het neerslaggebied overtrekt.

Reken overdag maar op een natte boel in Zwolle, onder een grijze wolkenlucht. De indrukwekkende buienwolkencomplexen die woensdag boven de stad uit torenden, moeten we donderdag missen.

En het is koud, ongeveer 3 graden Celsius. Tegen de avond daalt het kwik richting het vriespunt. De matige wind, kracht 3, komt eerst uit zuidelijke richtingen en wordt in de middag zwak en veranderlijk. Wanneer ’s avonds de achterkant van het neerslaggebied in zicht komt, draait de wind naar noordwest en neemt weer toe tot matig.

In de nacht naar vrijdag zijn de laatste buien verdwenen en klaart het op. Het koelt af en aan de grond is er kans op een temperatuur onder nul. Dat betekent vrijdagochtend kans op plaatselijke gladheid door bevriezing.

Vrijdag is het tot de avond droog, met ’s middags 7 graden op de thermometer. Er is ’s morgens hoge sluierbewolking, die alsmaar dikker wordt. Daar komt ook lagere bewolking bij. Ondanks dat kan de zon nog een paar ochtendstralen op Zwolle werpen. In de avond en nacht naar zaterdag volgt regen.

Het weekend is wisselvallig en winderig, wel met af en toe een oppepper van de zon. De zaterdag wordt met 10+ op de thermometer zeer zacht, zondag blijft net onder 10 graden. Beide dagen is er kans op buien, op zaterdag mogelijk flinke joekels.

Artikel delen: