Nieuwe editie MS Motion in Zwolle - Foto: Ingezonden foto
Foto: Ingezonden foto

Nieuwe editie MS Motion in Zwolle

Zwolle – Zondag 19 april kan iedereen weer meedoen aan MS Motion, het hardloop- en wandelevenement dat in Zwolle georganiseerd wordt door het Nationaal MS Fonds. Meedoen betekent bijdragen aan een wereld zonder MS.

Eveline van Loo heeft multiple sclerose (MS). Op 19 april doet zij mee aan MS Motion in Zwolle, het wandel- en hardloopevenement wat wordt georganiseerd door het Nationaal MS Fonds om geld op te halen voor onderzoek.

‘Dit jaar doe ik voor de derde keer mee aan MS Motion in Zwolle. Drie jaar geleden kwamen mijn collega’s het evenement tegen op Facebook en hebben we ons als team aangemeld om 10 kilometer te wandelen. Helaas lukte het op de dag zelf niet om het rondje van 10 kilometer te doen en heb ik het rondje van 5 kilometer gelopen. Doordat de routes aan het einde overlappen, konden mijn collega’s het laatste stuk met mij meelopen. Huilend kwam ik over de finish, trots dat het me gelukt was.

Tussen de finish toen en de editie vorig jaar gebeurde er veel. Ik werd arbeidsongeschikt verklaard, kreeg nieuwe medicijnen en we kregen er een nieuw familielid bij: een hond! Ik ben in die tijd veel gaan wandelen. Het eerste half jaar vond ik het niet leuk om te doen, maar nu loop ik elke dag 10 kilometer. Tijdens de editie van 2019 lukte het me om de 10 kilometer binnen 2 uur te lopen!

Op 19 april doe ik weer mee. Waarom? De route is elk jaar prachtig, je ontmoet gelijkgestemde mensen en het is gezellig. We doen het echt met zijn allen! Ons team bestaat inmiddels al uit 14 mensen en is nog steeds aan het groeien. Ik ben ook binnen mijn revalidatiegroepje aan het werven. Ik merk dat het voor sommigen nog lastig is, maar het heeft mij zo geholpen dat ik iedereen met MS wil motiveren om mee te doen.

Mensen in mijn omgeving zien wat het wandelen met mij doet en willen graag bijdragen. Ofwel door ook mee te lopen, ofwel door een donatie te doen. Uiteindelijk willen we natuurlijk zoveel mogelijk geld ophalen voor onderzoek!

MS Motion Zwolle is op 19 april bij Atletiekvereniging P.E.C. 1910. Wil je meedoen of wil je doneren? Kijk op www.msmotion.nl

Artikel delen: