Zwerfvuil opruimen in Zwolle tijdens Landelijke Opschoondag

Zwerfvuil opruimen in Zwolle tijdens Landelijke Opschoondag

Zwolle – Op zaterdag 21 maart is het weer de Landelijke Opschoondag. Op deze dag houdt heel Nederland een grote voorjaarsschoonmaak van straten, pleinen en buurten.

Iedereen gaat zo met een mooie, schone straat het voorjaar in. Zelf een schoonmaakactie in de eigen wijk bedenken is mogelijk.

Mooi Schoon, het zwerfvuilprogramma van ROVA, voert elk voorjaar, samen met de gemeenten, campagne voor de voorjaarsschoonmaak van straten en buurten. Want zoals Petra Streng van Mooi Schoon het verwoordt: “In het voorjaar gaat iedereen weer naar buiten en spelen de kinderen weer op straat. Dat doen we het liefst in een schone buurt waar de natuur de ruimte heeft om tot bloei te komen. Daarom maken we op de Landelijke Opschoondag samen onze buurt schoon.”

Vorig jaar deden er landelijk een recordaantal van maar liefst 200.000 vrijwilligers mee om hun buurt zwerfvuilvrij te maken. Verdeeld over 4300 acties gingen buurtbewoners, verenigingen en gemeenten aan de slag. Dit jaar moet de Landelijke Opschoondag een nog groter succes worden.

U kunt zelf een actie aanmaken via www.mooi-schoon.nl/LOD2020. Daarnaast zijn hier opruimtips te vinden voor de Landelijke Opschoondag. Samen de straten weer mooi schoon maken, om je eigen buurt fris het voorjaar in te laten gaan.

In achttien gemeenten werkt Mooi Schoon samen om zwerfvuil te voorkomen door middel van voorlichting, educatie en extra aanpak. De Landelijke Opschoondag is een van de jaarlijkse acties van Mooi Schoon.

Artikel delen: