Corine den Hollander (midden) in overleg met vrijwilligers
Corine den Hollander (midden) in overleg met vrijwilligers

Jubilerend nazorgcentrum IntermeZZo zoekt vrijwilligers

Zwolle – Nazorgcentrum IntermeZZo, voor mensen met kanker en hun naasten, bestaat deze maand tien jaar en groeit gestaag.

Het eerste jaar werden 500 bezoeken genoteerd uit de regio Zwolle, dit jaar worden er 5.000+ verwacht. Uitbreiding van het vrijwilligersteam is nodig. Daarom zoekt IntermeZZo gastvrouwen en gastheren.

Initiator en manager van IntermeZZo, Corine den Hollander, legt uit: ”Onze vrijwilligers vormen het hart van de organisatie: zij hebben het directe contact met de gasten. De ziekte kanker en de behandeling daartegen, heeft veel impact op het leven van de mensen die het treft. IntermeZZo biedt ondersteuning vanaf het moment van diagnose tot het moment dat degene met kanker zelf de regie op het leven kan hervatten. Ook de naasten steunen we gedurende dat proces.”

“Gastvrouwen en gastheren ontvangen de bezoekers en voeren gesprekken. Dat kan soms pittig zijn, het gaat wel over kanker, een ziekte die het leven van iemand verandert. Ze kijken samen met de gast welke voorlichting, cursus of activiteit aansluit bij wat iemand nodig heeft. Dit om het leven waarin kanker een rol speelt, zélf weer vorm te geven. Dat gaat veel verder dan een kopje koffie inschenken, wat er natuurlijk ook bij hoort. Vrijwilligers zijn gastvrij, empathisch en houden ervan met mensen om te gaan. Onze prachtige locatie houden we met elkaar netjes.”

“We willen het team aanvullen met mensen vanaf ongeveer 35 jaar die affiniteit hebben met de doelgroep. Wat we vragen is dat de vrijwilliger de visie van IntermeZZo onderschrijft. Daarom bevelen we aan onze website te bekijken. Op www.intermezzo-zwolle.nl staat de kern beschreven waar IntermeZZo voor staat. Nieuwe teamleden krijgen gedegen trainingen in gespreksvoering en we bieden voor het hele team voortdurend scholingsmogelijkheden. We gaan uit van talentwaardering, zodat iemand zich in de rol van gastvrouw of gastheer kan ontplooien. Werk- en levenservaring zijn belangrijk in de omgang met onze gasten.”

“We hebben een actief, open en eigentijds team van ongeveer 50 personen. Ze werken vol toewijding en er is een goede teamspirit. Vanwege nieuwe ontwikkelingen en uitbreiding van hetgeen we bieden, willen we ons team aanvullen met ongeveer 10 nieuwe mensen.”

Wie zich aangesproken voelt en belangstelling heeft, kan contact opnemen met manager Corine den Hollander, via telefoonnummer 038-424 6088.

Artikel delen: