Händellaan - Foto: Wouter Steenbergen
Händellaan
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Toenemende bewolking maar tot de avond droog

Zwolle – Vrijdagochtend vroeg kan het door bevriezing tijdens nachtelijke opklaringen plaatselijk glad zijn. Autoruiten krabben is wellicht nodig. Terwijl je dat doet, neemt de bewolking toe vanuit het zuidwesten.

Bij zonsopkomst om 7.26 uur betreft het sluierbewolking, die vermoedelijk nog dun genoeg is om zonnestralen door te laten. Dit is het spreekwoordelijke ‘waterige zonnetje’. Iedereen weet dat dit een onmogelijkheid is, aangezien de zon een gloeiendhete bol is en allesbehalve waterig.

Ook niet waterig en zeker niet gloeiendheet is het vrijdag overdag in Zwolle. De temperatuur loopt op naar 7 graden in de middag. Uit het dikker wordende wolkendek valt vanaf het begin van de avond regen.

De wind, uit zuidwest tot zuid, neemt voor de regen uit toe naar matig, kracht 4. Rond middernacht is het regengebied gepasseerd. Op een enkel buitje na, blijft het in de nacht naar zaterdag droog.

Zaterdagochtend loopt de temperatuur op naar een zeer zachte 12 graden. Dit gebeurt onder veel bewolking, voordat een gebied met actieve buien over de stad trekt. De eerste regen voor de regio Zwolle wordt rond het middaguur verwacht, tot die tijd is het overwegend droog. De zuidwestenwind gaat er zaterdagmiddag weer flink tegenaan, windkracht 5. Dat is een vrij krachtige wind.

Zondag staat er een groot deel van de dag veel wind. In de middag stijgt de kans op neerslag. Het is zacht voor eind februari, maar het kwik komt net niet boven de 10 graden uit. De forse wind verhult de vrij hoge temperatuur.

Meer over het weekendweer lees je morgen hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: