FC Zwolle presenteert zich aan de pers

Zwolle – Dinsdagmiddag vond onder een gesloten wolkenhemel de jaarlijkse persdag plaats van FC Zwolle. Het weer had voor de fotograaf wat beter gekund, maar niet getreurd, het team staat er weer op.FC Zwolle in het thuistenue: Achterste rij v.l.n.r.: Erwin Vloedgraven, Martin Reyders, Jan Everse,
Claus Boekweg, Sierd van der Berg, Wim de Weerdt, Jenny Admiraal en Jerome Mulder.
Middelste rij v.l.n.r.: Thomas Vossebelt, ChielJan Schuldink, Derk Boerrigter, Eric Bottegin, 
Dolf Kerklaan, Diederik Boer, Etiënne Reijnen, Marcel Kleizen, Johan Plat en Robert Plat.
Onderste rij v.l.n.r.: Kees Pluim, Dave Huymans, Roel de Graaff, Dennis van der Wal,
Albert van der Haar, Erik Bakker, Bram van Polen, Dominggus Lim-Duan, Eltjo Gnodde en
Jesper Voorintholt

Onder de bezielende leiding van de medewerksters Perszaken van FC Zwolle, Trudy van der Veen en Renske Arkink, verliep de middag bijzonder vlot, waardoor het geplande tijdschema eigenlijk in de kast had kunnen blijven. De medewerking van begeleiding en spelers was daarbij ook nog optimaal. Een heerlijke middag fotograferen. Niets dan lof.


FC Zwolle in uittenue

FC Zwolle is momenteel in gesprek met potentiële hoofdsponsoren en hoopt voor aanvang van het seizoen deze bekend te kunnen maken. Dit betekent echter dat de shirts van de spelers nog niet zijn voorzien van een sponsornaam.

De begroting die in mei 2008 bij de KNVB werd ingediend bedraagt voor het seizoen 2008/2009 3,5 miljoen euro. Dit is een stijging van rond de 16%. Een en ander heeft te maken met de stijging van de sponsorinkomsten. FC Zwolle betaalt dezelfde huur voor het nieuwe stadion als dat het voor het oude betaalde. Dit is voor vele jaren vastgelegd, evenals de jaarlijkse indexering.

Hoewel de liquiditeitspositie van FC Zwolle nog niet optimaal is, werd FC Zwolle door de KNVB inmiddels in categorie III ingedeeld, de categorie waarin zich de gezondste clubs bevinden.
Ten opzichte van het vorig seizoen is de in mei ingediende begroting van de salariskosten van spelers en technische staf licht gestegen. Het definitieve vertrek van Niklas Moisander naar AZ heeft deze begroting daarna positief beïnvloed. De stijging van de begroting voor spelers en technische staf is thans ruim 10% ten opzichte van het budget van het vorig seizoen. Ten dele wordt deze stijging besteed aan contractverlenging/uitbreiding van de technische staf, het overige wordt gebruikt voor de versterking van de selectie..

Op dit moment is het element hoofdsponsoring in de begroting nog niet gerealiseerd. De TV inkomsten die de Eredivisie t/m het vorig seizoen aan de Jupiler Leaque overmaakte, zijn vooralsnog aanzienlijk lager als gevolg van de aanlooposten van het eigen Eredivisie TV kanaal. Ook hiermee is in de begroting rekening gehouden. Wel i de verdeling van de Jupiler clubs herzien en zal een club die hoger op de ranglijst staat, relatief meer ontvangen. Ook zijn er extra inkomsten voor clubs met een gezonde financiële huishouding, een volwaardig stadion, een gemiddeld hoog aantal toeschouwers, enz.

De meer inkomsten vanuit sponsoring en toename van de bezoekersaantallen zullen na het in gebruik nemen van het nieuwe stadion, stap voor stap worden gerealiseerd. De club zal zich nadrukkelijk positioneren als “FC Zwolle, club voor stad en regio”.

Artikel delen:
Reacties 9
 1. zoek de 7 verschillen
  Ik kan maar 3 verschillen vinden in de foto,s . De shirts en de tas links is in de onderste foto zwart; en de eerste bal van links af gezien ligt bij de uittenue-foto aan de andere voet van de derde speler van links.
  Wie ziet er meer?
  (0verigens een fantastisch uittenue wat ook wel eens thuis aan mag!)


  ⚠️ Meld

 2. op de eerste foto lijkt vloedgraven ook wat meer op zijn gemak dan op de 2e en bottegin ziet op de eerste foto waarsch. een luchtballon overkomen oid


  ⚠️ Meld

 3. Op de eerste foto lacht Claus Boekweg zijn tanden bloot en op de tweede niet. En voor Bram van Polen geldt dat net anders om.


  ⚠️ Meld

 4. Nog meer; Dennis van der al heeft op de eerste foto witte schoenen en op de tweede foto groene schoenen. Natuurlijk moeten de schoenen wel bij het tenue passen 😉


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.