Sparta Zwolle viert feest na handhaving in korfbalhoofdklasse

Sparta Zwolle viert feest na handhaving in korfbalhoofdklasse

Zwolle – Zaterdag zijn de korfballers van Sparta Zwolle erin geslaagd om ook voor komend seizoen een plekje bij de beste 26 clubs van Nederland veilig te stellen. De Zwolse formatie won in eigen huis van directe concurrent ODIK uit Barneveld en is daardoor met nog een wedstrijd te spelen niet meer te achterhalen. De handhaving is de kroon om het werk in een toch al historisch seizoen voor het Zwolse korfbal.

In de laatste thuiswedstrijd van het seizoen wist Sparta vooraf dat het aan een gelijkspel genoeg zou hebben om de zo gewilde zesde plek veilig te stellen. Vanaf de eerste minuut liet de formatie van coach Henco Pullen, die zijn contract deze week met een jaar verlengde, er dan ook geen gras over groeien. ODIK wordt verdedigend onder druk gezet en Sparta rijgt in lange aanvallen de kansen aaneen. De eerste minuten kunnen de Barnevelders scorend nog even bijblijven, maar al snel wordt er een gaatje geslagen dat richting de rust langzaam maar zeker verder wordt uitgebouwd (13-8).

Na de pauze lijkt er dan ook niks aan de hand voor de Zwolse formatie, maar de Barnevelders blijken niet van plan zich zomaar naar de slachtbank te laten leiden. Langzaam kruipt ODIK toch weer dichterbij tot een verschil van slechts één punt. Net op tijd recht Sparta de rug. Via goals van Pim Steenbergen en Jildau de Jong loopt Sparta weer uit naar een verschil dat ditmaal wel beslissend blijkt. Kaj Raterman mocht vervolgens de eindstand bepalen op 27-23.

Door de Zwolse overwinning zijn een wedstrijd voor het einde nu alle kaarten geschud in de Hoofdklasse B. ODIK en SCO degraderen, Dalto en Oost-Arnhem gaan strijden om promotie naar de Korfbal League en Sparta mag zichzelf nog een jaar laten gelden op het een na hoogste niveau van Nederland. Dat moeten de Zwollenaren echter wel doen zonder sterkhouders Pim Steenbergen en Anique Steenbergen. Beiden hebben aangegeven dit jaar aan hun laatste seizoen in de Zwolse hoofdmacht bezig te zijn.

De doelpunten voor Sparta zijn gemaakt door: Kaj Raterman 5, Rowie Soldaat 4, Pim Steenbergen 4, Jildau de Jong 4, Anique Steenbergen 3, Henri Kikkert 3, Jeroen Hukema 3, Iris de Jong.

Artikel delen: