Contract voor twee Zuid Amerikanen bij FC Zwolle

Zwolle – FC Zwolle wil van de vier Zuid-Amerikaanse testspelers Esteban Giglio en Roberto ‘Thiago’ Grizzoli behouden. Beide spelers lieten in het duel met FC Twente (2-3 verlies) een goede indruk achter.Roberto Grizzoli en Esteban Giglio

Giglio, een 21-jarige Argentijnse linksback, maakte indruk door Romano Denneboom uit de wedstrijd te spelen. “Hij is een goede, agressieve voetballer”, zegt trainer Jan Everse in VI over de Argentijn. De Braziliaan Thiago (24) wordt gezien als de vervanger van de naar RKC Waalwijk vertrokken Anton Jongsma. Hij kan zowel in de aanval als er net achter spelen. “Ik zie hem vooralsnog het liefst vanaf de flank komen. Op trainingen heeft hij een erg goede indruk achtergelaten.” De twee andere testers, Claudio Monti en Matias Oliver, die tegen Twente nog wel scoorde, komen niet in aanmerking voor een contract bij FC Zwolle.

Everse krijgt er de komende tijd wel weer wat nieuwe exotische testers bij. “Want ik wil er sowieso nog een spits en een middenvelder bij nu Etienne Reijnen een middenvoetsbeentje heeft gebroken.”

Volgende week krijgt de trainer er met Mariano Corsico een ervaren Argentijnse verdediger op bezoek. De 27-jarige centrale mandekker speelde het afgelopen seizoen voor het Cypriotische Olympiakos Nicosia. “Hij is 27 en dus ervaren. Dat is nodig, want we hebben een jonge ploeg.”

Artikel delen:
Reacties 6
 1. geschreven door Pep Vermaggel, op 18 juli 2008 om 12:06

  Ik zie toch liever goede (amateur)jongens uit de regio Zwolle.

  Daar lopen er toch ook al een paar van rond in het eerste?
  Aangevuld met spelers die over een Argentijns/Duitse mentaliteit beschikken. 😉


  ⚠️ Meld

 2. Inderdaad zeg: 20x liever een mooie vrouw. Toch stroken de woorden van de voorzitter (stad-en regiobinding) achterop De Swollenaer niet met de door Larry geciteerde tekst 18/7 13:08 :'(


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.