Molenkampsweg - Foto: Wouter Steenbergen
Molenkampsweg
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Koud begin met zon, later buien

Zwolle – Dinsdagochtend is onder opklaringen het kwik gedaald tot dichtbij het vriespunt. Op de grond mogelijk eronder. Dat kan in alle vroegte plaatselijk gladheid opleveren door bevriezing. Kans op autoruiten krabben is er ook. Niet erg, want tijdens het krabben schijnt de zon.

Er drijven tevens wolken over Zwolle en sommige groeien uit tot een bui. Dat gebeurt vooral in de middag en avond. Er kan een felle tussen zitten. Tot het middaguur mag dus op overwegend droog weer worden gerekend, bij een temperatuur van zo’n 7 graden. En er is ook nog eens weinig wind, slechts kracht 2 tot 3 uit het zuidwesten.

Bij elkaar opgeteld is het weer op dinsdag zo gek nog niet, in het bijzonder in de eerste helft van de dag.

In de avond en nacht naar woensdag schuift een nieuw gebiedje met buien over het land, waar Zwolle wat van mee kan krijgen. ’s Nachts zijn er soms gaten tussen de wolken, die af en toe zicht bieden op de duistere oneindigheid van het universum.

Woensdagochtend ligt de temperatuur enkele graden boven nul. De zon laat Zwolle niet in de steek, wel moet bewolking en een enkel buitje ingecalculeerd worden. De neiging tot buien is zwakker dan op dinsdag. De temperatuur is 8 graden. Er waait een matige wind uit het zuidwesten, die in de avond naar het zuidoosten draait.

Donderdag wordt een regelrechte regendag, daar zijn vrijwel alle weermodellen het over eens geworden. Het plan is dat een lagedrukgebiedje met het centrum over België naar het oosten koerst. Met medeneming van neerslaggebieden. Behalve regen zou er ook natte sneeuw kunnen vallen. De temperatuur stijgt naar 7 graden. Harde wind wordt niet verwacht.

Artikel delen: