Michel Mulder rijdt afscheidswedstrijd bij De Zilveren Bal

|   Laatste wijziging

Foto: SchaatsFoto's

Zwolle – Vlak na het KPN NK Afstanden kondigde Michel Mulder aan een punt achter zijn schaatscarrière te zetten. Zonder dat iemand het wist reed hij eind december zijn laatste race als schaatsprof. Hij genoot van een prachtige en welverdiende huldiging in Thialf tijdens het EK Afstanden begin januari. Daarmee was het klaar, leek het.

Maar nog een keer bindt Mulder de ijzers onder voor een wedstrijd. De Zilveren Bal op 11 maart in de Elfstedenhal in Leeuwarden wordt de laatste. De voormalig Olympisch Kampioen liet afgelopen week weten om nog een keer in actie te gaan komen. Hij moest er wel even over nadenken, maar hakte uiteindelijk de knoop door. “De Zilveren Bal is een leuke wedstrijd, dus waarom niet nog een keer aan de start verschijnen? Dit wordt wel echt de allerlaatste hoor!”.

Mulder zette in de eerste seizoenshelft meerdere keren een rappe opening op de klok. Met de 9,73 van het WCKT voldeed hij dan ook met gemak aan de eisen voor deelname aan De Zilveren Bal. De afgelopen weken trainde Mulder nog veelvuldig mee met zijn teamgenoten. “Ik heb nog voldoende getraind om een goede wedstrijd te kunnen rijden” liet Mulder weten. Of hij mee gaat doen om de prijzen liet Mulder in het midden. “Het deelnemersveld is dit jaar erg sterk, zeker met alle buitenlandse toppers erbij”.  

Gedurende zijn carrière reed Mulder vele malen tegen zijn tweelingbroer Ronald. Deze onderlinge ontmoetingen werden al snel bekend als ‘El Clasico’. Vlak na de bevestiging van de deelname van Michel meldde broer Ronald zich ook aan voor De Zilveren Bal. Komt er nog één keer een El Clasico?

De Zilveren Bal vindt op woensdagavond 11 maart voor de vijfde keer plaats in de Elfstedenhal in Leeuwarden. Tijdens het spectaculaire evenement nemen de beste schaatsers ter wereld het tegen elkaar op over 100m in een bijzondere ambiance. Buitenlandse topdeelnemers zijn o.a. Gilmore Junio (CAN), Viktor Mushtakov (RUS), Laurent Dubreuil (CAN), Daria Kachanova (RUS), Yuma Murakami (JAP), Heather McLean (CAN) en Angelina Golikova (RUS). Uit eigen land staan o.a. Femke Kok, Jesper Hospes, Janine Smit, Letitia de Jong en de Mulders aan de start. Kaarten voor De Zilveren Bal zijn verkrijgbaar via www.dezilverenbal.nl en de kassa van de Elfstedenhal.

Foto's 3
Michel Mulder rijdt afscheidswedstrijd bij De Zilveren Bal - Foto: SchaatsFoto's
Foto: SchaatsFoto's
Michel Mulder rijdt afscheidswedstrijd bij De Zilveren Bal - Foto: SchaatsFoto's
Foto: SchaatsFoto's
Michel Mulder rijdt afscheidswedstrijd bij De Zilveren Bal - Foto: SchaatsFoto's
Foto: SchaatsFoto's

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)