IJssel - Foto: Wouter Steenbergen
IJssel
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Bewolking, wat zon en een kleine kans op een buitje

Zwolle – Woensdag heeft de zon het boven Zwolle moeilijker dan op dinsdag. Bewolking zit in de weg. In de loop van de dag wordt die dikker vanuit het zuidwesten.

Kans op een buitje is er, maar ze zijn dun gezaaid en minder fel dan dinsdagmiddag. Toen werd tussen Zwolle en Genemuiden een laagje hagel op de weg gemeld. Dat was gevallen uit een bui waarin ook gerommel van onweer was te horen. De kans op dergelijke fratsen is woensdag kleiner.

De droge perioden zijn hoe dan ook veel langer dan een bui duurt. De dag begint ’s morgens met 3 graden op de thermometer, ’s middags is dat 8 graden. De wind is geen storende factor, want die is zwak tot matig uit zuidwest tot west. In de avond draait hij naar zuid tot zuidoost en neemt verder af.

Onzekerheid bestaat nog over de precieze koers van een lagedrukgebiedje dat donderdag vanaf de oceaan komt. Enkele weermodellen berekenen het centrum over Noord-Frankrijk, wat bij ons minder regen oplevert. Andere laten het lagedrukgebiedje recht over onze regio trekken, met als resultaat een grotendeels natte donderdag.

We kiezen momenteel voor de natste optie. Daarin begint het in de nacht van woensdag op donderdag te regenen en is dat pas in de loop van donderdag voorbij. Maar wellicht moeten we hier in het volgende weerbericht op terugkomen.

Meer over de neerslag op donderdag en over het weer in het weekend lees je morgen hier op Weblog Zwolle.

Artikel delen: