Hoofdtrainer Pullen langer bij Sparta Zwolle

Hoofdtrainer Pullen langer bij Sparta Zwolle

Zwolle – Korfbalclub Sparta Zwolle en Henco Pullen lichten de optie in het contract en gaan voor het vijfde jaar verder. De club werkte achter de schermen aan een verlenging en na de handhaving in de hoofdklasse werd het nieuws met spelers, speelsters en de andere stafleden gedeeld.

Al sinds december was de club in gesprek met de 36 jarige korfbaltrainer. Pullen die met zijn 4e seizoen bezig is, heeft goed nagedacht over zijn beslissing en besloot te blijven omdat hij ziet dat Sparta in een ontwikkeling zit die hem aanstaat: “Sparta investeert ook komend jaar weer in de club. Waar dit jaar er veel energie naar het eerste team ging, wil de club nu breder de organisatie verbeteren. Daar ziet men ook een rol voor mij in en dat is wat ik graag wil.”

De spelersgroep kent mutaties, zo stoppen Anique en Pim Steenbergen (geen familie) en ook in het 2e team zijn er spelers die stoppen. Toch ziet de club dat dit opgevangen kan worden. Er is potentieel binnen Sparta en daarnaast is de scouting goed ingezet en is er contact met verschillende spelers. Remco Jacobs, namens de club belast met de selectie: “we kunnen nu we op hoofdklasse niveau blijven spelen, de spelers ook iets bieden. Naast een prachtig niveau hebben we inmiddels ook de faciliteiten op orde en gaan we komend jaar nog meer begeleiden op persoonlijk niveau.”

De trainers van het 2e team, Leon Dikken en Henk-Jan van de Wetering stoppen ook in de zomer. De laatste hierover: “Na 2 jaar is het tijd dat we het stokje overgeven en dat het team andere impulsen krijgt. Naar alle waarschijnlijkheid promoveren we en dan is er goede aansluiting bij het 1e team. Voor de club is het van belang dat er een opleidingsplan komt. Vanaf de junioren is de overstap namelijk moeilijker omdat de selectie op hoog niveau speelt.”

Verzorger Kars Menkveld blijft en gaat zich meer inzetten voor een programma op fysiek gebied. Iedere korfballer krijgt een individueel programma: “dit jaar was het vooral wennen aan het niveau van de hoofdklasse. We hebben op Lisa Kouwenberg na geen andere blessures gehad, dat hadden we voor op onze concurrenten. Komend seizoen gaan we door met wat al goed ging en een stap maken op persoonlijk vlak wat uiteindelijk moet leiden tot het definitief behoren tot de 25 beste korfbalclubs van Nederland.”

Aanstaande zaterdag speelt Sparta Zwolle haar laatste wedstrijd in de zaalcompetitie tegen SCO in Wolvega. Medio april wordt de veldcompetitie hervat. Daar heeft men de kampioenskansen niet meer in eigen hand.

Artikel delen: