Jikke rondemiss bij Peperbus Profspektakel

Zwolle – Jikke Assen (20) huldigt voorafgaand aan het tiende Peperbus Profspektakel de prominente deelnemende profs en na afloop de eerste drie aankomenden op het erepodium in de Zwolse binnenstad, alsmede de strijdlustigste renner van het woensdag 13 augustus 2008 te houden tiende Peperbus Profspektakel.

Ook het toptrio van de dameskoers en de winnaars van de dernywedstrijden worden door Jikke in de bloemetjes gezet. De Zwolse wielermiss is druk met haar studie aan Windesheim, waar ze de opleiding international business and languages volgt. De talen waar Jikke voor gekozen heeft zijn Spaans, Duits en Engels. Het betreft een vierjarige opleiding en Jikke begint na de vakantie aan haar derde jaar. De mooie, blauwogende, blondine was eerder dit jaar miss bij de Ster van Zwolle, die gewonnen werd door Germ van der Burg. Miss Jikke vindt wielrennen een mooie sport om naar te kijken. ”Op TV volg ik de wedstrijden wel, als ik kan, maar ik moet er niet aan denken om het zelf te doen,” zegt ze. ”De renners moeten heel veel voor hun sport doen en ook laten om op het hoogste niveau mee te kunnen. Afzien noemen ze dat.”

De Ster van Zwolle heeft ze dit jaar voor het eerst meegemaakt. Bij het Peperbus Profspektakel is ze jaarlijks van de partij. ”Ik vind het gaaf dat die toppers hun rondjes in de Zwolse binnenstad rijden. Er wordt heel hard gereden, met name in de laatste ronden.”

16.15 uur: MTB Streetrace
17.00 uur: wedstrijd voor elite-dames over 60 km (finale nationaal criteriumklassement)
18.45 uur: reclamekaravaan op parcours
19.15 uur: huldiging prominente deelnemende profs
19.30 uur: professioneel wielercriterium over 100 km

Artikel delen: